Hakkari stajyer cenneti oldu

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'DE SON OLMAYA SON ARZUSU

Hakkari son yıllarda sınavlarda son sıralarda yer alıyor. Hakkari Eğitim-Birsen bu duruma tepkili: Hakkari stajyer öğretmen cenneti oldu

Kurumları Sınavı'ndan (OKS) sonra Hakkari'nin önceki gün ÖSYM tarafından açıklanan ÖSS'de de son sırada yer almasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Eğitim-Bir Sen İl Temsilcisi Ramazan Özdemir, bu tablonun değişmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim kadrosunun ihalelerle değil, eğitimle uğraşması gerektiğini aktararak, ilin başarısız olmasında Milli Eğitim Bakanlığı'na da pay düştüğünü bildirdi.

"Şehri stajyer öğretmen cenneti haline getirdiler"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın şehri stajyer öğretmen cenneti haline getirdiğini ifade eden Özdemir, yetersiz olan okul yöneticilerinin de eğitim-öğretim ve teknolojiyi kullanmada öğretmenlerin gerisinde kaldığını kaydetti.

Hakkari'nin OKS'den sonra ÖSS'de de Türkiye sonuncusu olması, bütün vatandaşları olduğu gibi sivil toplum örgütlerini de rahatsız ettiğini belirten

"Bu tablo ihale ve oyunlarla ilgilenen milli eğitim yöneticilerinden kaynaklanıyor"

Özdemir, "Bu tablonun oluşmasında eğitim-öğretim süreçlerini tamamlamayan unsurların payı vardır. İldeki başarısızlığın altında bir sürü sebep yatıyor. En önemli sebeplerden bir tanesi eğitim öğretimle değil, ihale ve oyunlarla ilgilenen milli eğitim yöneticilerinden kaynaklanıyor. Öğrencilerin başarısız olmasında okulda ve dışarıda çocuklarını takip etmeyen velilerin de payı büyüktür" ifadeleri kaydedildi. Bir dizi çözüm önerilerinde de bulunan Ramazan Özdemir, Valilik ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin çözüm için düşünmeleri gerektiğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber