Zabıtaya dayağa 14 yıl hapis

İzmir Karşıyaka'da görevli zabıta memurlarını döven, yaralayan ve silah çekerek tehdit eden iki kardeşe toplam 14 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2015 10:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Zabıtaya dayağa 14 yıl hapis

SİLAHLA SALDIRDILAR

Olay 2013 yılının Aralık ayında, Karşıyaka'da meydana geldi. Seyyar satıcılar ve açıkta satılan gıdalara ilişkin çalışma yürüten belediye ekipleri, M. Kadir Aslan'ın tezgahına ve kasalara el koydu. Bu sırada zabıtalara saldıran Aslan, elindeki boş kasalarla vurarak iki memuru yaraladı. Toplanan malzemeler, imha edilmek üzere belediyenin Örnekköy'deki şantiye binasına getirildi. M Kadir Aslan bu kez de ağabeyi Gökhan Aslan ile birlikte şantiye tesislerine gelerek, zabıtalara hakaret ve tehdit etti. Belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek belediye ekiplerine doğrultan ağabey Aslan, zabıta memurlarınca etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

TOPLAM 14 YIL 7 AY CEZA

Yaşanan olay sonrası açılan davalar önceki gün sonuçlandı. Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi; ağabey Gökhan Aslan'ı, görevli memura hakaret, silahlı tehdit ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından toplam 7 yıl 5 ay hapis cezası ve 900 lira adli para cezası ile cezalandırdı. Kardeş M. Kadir Aslan'a ise; görevli memura hakaret, tehdit, silahlı saldırıya iştirak ve görevli memura direnmek suçlarından toplamda 7 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Sanıkların cezası hakkında herhangi bir indirim ya da hükmün geri bırakılması işlemi ise uygulanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber