Şeffaflık paketi seçimden sonraya kaldı

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren ''Şeffaflık Paketi''nin ertelenip ertelenmediğini açıkladı: ''Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görülmüyordu. Esas olan kararlılıktır, seçimden sonra hayata geçirilmesidir.''

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şeffaflık paketi seçimden sonraya kaldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlıyor.

Şeffaflık paketi olarak başladı ama erteleme olduğu yönünde haberler var. Doğru mu?

Zaten bu döneme yetişmeyeceği açıktı. 1 aylık çalışma süresi kalmış durumda. İç güvenlik paketi başta olmak üzere onlar zaten aşağı yukarı 1 ayda çıkarılabilir. Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görülmüyordu. Esas olan kararlılıktır. Bu düzenlemeler yapılacaktır. Esas olan seçimden sonra hayata geçirilmesidir. Zaman konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Bu seçimin tartışma konusu başkanlık sistemi olacak gibi görünüyor. AK Parti, seçim beyannamesinde başkanlık sistemine yer verecek mi?

Çalışmalar devam ediyor. Bizim başkanlık sistemi konusunda kamuoyunu bilgilendirmemiz lazım. Seçimin önemli gündem maddelerinden birinin bu olması lazım. Şu an itibariyle sistemimiz yarı başkanlık sistemidir.

Bürokrasiden adaylık için istifa edenlerin sayısının 700'e ulaştığı belirtiliyor. Sayın Başbakan'ın, "Devleti kimle yöneteceğiz" kaygısıyla büyük bölümüne onay vermediği haberleri yayınlandı. Adaylık için bürokrasiden istifaların bir ölçüsü olmalı mı? MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın seçimlerde olası adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Takdir karar kendisine aittir. Siyasette her kesimden insanın bulunması gerekir.

Bank Asya kararı... Hükümetten gelen açıklamalar, kararın siyasi değil hukuki ve teknik olduğu yönünde. Ama eleştiriler, bu açıklamalara rağmen sürüyor. Kararı nasıl değerlendirmek lazım size göre?

BDDK bu işlemi yapmasaydı suç işlemiş olurdu. 122 imtiyazlı ortakla ilgili bilgiler verilmemiş. Bankanın içinin boşaltılıp boşaltılmadığı önümüzdeki günlerde hepsi ortaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber