Eğitime de mafya lekesi bulaştı

Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Akdeniz Koleji'nin hisselerinin yüzde 20'sini bir işadamından alan okulun büyük ortağı, borcunu ödemek yerine mafyaya başvurdu. İşadamının avukatı vuruldu

Birçok sektörde görülen mafya ilişkileri, eğitim camiasında da ortaya çıktı. Önce alacaklı işadamının döviz bürosunu, sonra da avukatını kurşunlatan kolej sahibi, çeteyle birlikte yakalandı.

Antalya'da iflas eden Özel Akdeniz Koleji'nin hisselerinin yüzde 20'sini işadamı Adem Tolunay aldı. Tolunay, kendi payını okulun büyük ortağı Abdülkadir Özkan'a 3 milyon YTL'ye satmak için anlaştı. Özkan'ın rahatsızlanması üzerine işlerini devralan oğlu Hasan Hüseyin Özkan, parayı ödemek istemedi. İddiaya göre Özkan, avukatı Güven Özata'nın önerisi üzerine bir çeteye başvurdu. Özkan ve Özata, Cihan Erol ile Mustafa Kemal Paksoy'un liderliği yaptığı, Niyazi Kara ve E.G. ile Rumen uyruklu 'Romen Murat' kod adlı Lungu Mihaita'dan oluştuğu ileri sürülen çeteyle 3 milyon YTL'lik borcun silinmesi karşılığında 500 bin YTL'ye anlaştı.

Çete, Tolunay'ın avukatı Bahadır Kalaycı'dan davadan çekilmesini istedi. Kalaycı çekilmeyince çete üyeleri, 2005 yılı ortalarında Tolunay'ın döviz bürosunu kurşunladı. Çete, 1 Aralık 2005'teyse avukat Kalaycı'yı bacaklarından vurdu. Bu arada, alacağa karşılık ihaleyla satışa çıkarılan okulu Özel Toros Lisesi'nin sahipleri satın aldı.

Saldırıları araştıran polis, Özkan'la Özata'nın telefonlarını dinledi. Polis, iki saldırıyı düzenleyen sabıkalı Gıyasettin Bağlan'ı, ocak ayında İstanbul'da yakaladı. Bağlan tutuklandı. Ardından çetenin elebaşısı olduğu öne sürülen Erol ve Paksoy'la Mihaita İstanbul'da geçen hafta yakalandı. Üç gün önce de Özkan, Özata, Kara ve E.G. Antalya'da gözaltına alındı. Altı kişi tutuklanırken, E.G. serbest bırakıldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber