Kalabalık kulaktan vuruyor

Çocukların sık sık içinde bulunduğu okul, servis ve otobüs gibi kalabalık ortamlar orta kulak iltihabı riskini artıran faktörler olarak öne çıkıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Şubat 2015 20:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kalabalık kulaktan vuruyor

Bağışıklık sistemi yetişkinlere oranla çok daha zayıf olan çocuklarda orta kulak iltihabıyla ilgili uyarılarda bulunan Emsey Hospital'dan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, "Orta kulak iltihabı, genellikle burun ve geniz kaynaklı olarak, aşağıdan yukarı giden enfeksiyon şeklinde oluşur. Burun ve genizdeki iltihaplar, östaki borusu yoluyla orta kulağa ulaşır. Orta kulak iltihabı genellikle nezle, gribal enfeksiyon, sinüzit veya üst solunum yolu enfeksiyonunu takiben ortaya çıkar" dedi.

En önemli belirti ağrı

Orta kulak iltihabının en önemli belirtisi kulak ağrısıdır. Hastalığın akut döneminde, ağrı çok şiddetlidir. Ağrıyla beraber ateş de olabilir. Orta kulağın iltihapla dolmasına bağlı olarak, işitmede azalma söz konusudur. Ağrı, orta kulaktaki iltihabın kulak zarını şişirip germesine bağlıdır. Kulak zarı gerginliğinin fazlalaştığı dönemde ağrı zirve yapar.

Tedavi nasıl yapılır?

Prof. Dr. Suat Turgut, "Tedavi, orta kulaktaki iltihabın doğal yolla temizlenmesini sağlamaya yöneliktir. Burun ve östaki borusunun açılmasını sağlayan ilaçlar verilir. Burun açıcı spreyler, antibiyotikler, ağrı kesiciler, burun içi ve orta kulaktaki ödemi çözücü ilaçlar hastalığın iyileşmesine yardımcı olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber