Bu illerde okullar tatil edildi

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın ara verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2015 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu illerde okullar tatil edildi

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları ifade edildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valiliği, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 10 Şubat Çarşamba günü Afyonkarahisar merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı. İlçelerde eğitime ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili kararın kaymakamlıklar tarafından verileceği belirtildi.

Afyonkarahisar'dan geçen şehirlerarası karayollarında ulaşımdaki aksamalar devam ediyor. Kayan araçlar nedeniyle yollar kapanırken, kısa süre önce Kütahya- İstanbul karayolunun da kar yağışı sonucu trafiğe kapatıldığı belirtildi. Ekiplerin yolun açılması için aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Şehirlerarası yolların tedbir amacıyla kapatılıp kapatılmayacağına da Afyonkarahisar Valiliği'nce oluşturulan kriz merkezinin karar vereceği bildirildi.

ANTALYA: Akseki'de eğitime kar engeli

Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiği kaydedildi.

BALIKESİR

Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar nedeniyle okullar 1 gün süre tatil edildi.

Balıkesir'de okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları 11.02.2015 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacağı öğrenildi.

BURDUR

Burdur ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullara 1 gün ara verildi.

Burdur ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur ve tüm ilçelerinde Burdur Valiliğinin aldığı karara göre ilk, orta ve lise dengi okullar 1 gün tatil edildi.

ÇANAKKALE

Çan İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle eğitime Salı gününden sonra Çarşamba günü de bir gün tatil edildi.

Çanakkale'de etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime Salı gününün ardından Çarşamba günü de bir gün ara verilditatil edildi. Çan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada "İlçemizde olumsuz hava koşulları sebebiyle tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 11 Şubat 2015 Çarşamba günü de 1 gün daha tatil edilmesine karar verilmiştir" denildi. Öte yandan ilçede belediyeye bağlı ekipler karayollarına görevlileriyle birlikte yağışın fazla olduğu ana arterler ve şehir giriş çıkışlarında kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca ilçede kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu trafiğe kapandı. Bölgede kar yağışı devam ediyor.

DENİZLİ

Denizli'nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bir gün ara verildiği açıklandı. Birçok ilçede de okulların tatil edilmesiyle ilgili toplantıların devam ettiği öğrenildi.

Denizli'yi etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ulaşımı etkilerken, bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Denizli'nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, bu ilçede engelli ve hamile memurların da idari izinli sayıldığı açıklandı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrencilere yönelik okulların tatil edildiği bildirildi.

Konuyla alakalı yapılan açıklamada, "Taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrencilere 11 Ocak 2015 Çarşamba günü okullar tatil edildi" denildi.

KARABÜK

Karabük'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Ovacı ilçesinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Karabük'ün Ovacık ilçesinde etkili olan kar yağışı sonucu İlçe Kaymakamlığı eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Konya'da eğitime kar engeli

- Taşkent ve Derebucak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, Derebucak ile Taşkent ilçelerinde bu sabah başlayan ve etkisini arttıran yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Derebucak'ta kar kalınlığı yer yer 50 ila 60 santimetreye ulaştı.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Derebucak ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Öte yandan ekipler, karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MANİSA

Manisa'nın Kula ilçesinde, elverişsiz hava koşulları nedeniyle yarın okullar 1 gün tatil edildi.

Kula Kaymakamı Murat Güven yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Güven, "İlçe genelindeki kar yağışının etkili olması nedeniyle eğitime tabi öğrenciler için okullar 11 Şubat tarihinde bir günlük ara verildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber