Ekmeğe yüzde 25 zam kapıda

Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

TÜRKİYE Fırıncılar Konfederasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ?Ekmeğe zam yapmamak için elimizden geleni yaptık. Fakat Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bizlere ucuza kaliteli un imkanı sunmazsa bugüne kadar una gelen yüzde 25 zammı bizler de ekmeğe yansıtmak durumunda kalacağız'' dedi.

Yaklaşık 8 ay önce, ?çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçlamasıyla tutuklanarak girdiği Sakarya F Tipi Cezaevi'nden bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ilk açıklamasında ekmeğe zam sinyali verdi.

Türkiye'de ekmek üretimde kullanılan birinci sınıf kaliteli ekmek ununun ekilen buğdayın kalitesindeki düşüklük nedeniyle bulunmasının neredeyse imkansızlaştığını belirten Balcı, ?Ekmek üretimi için gerekli un Türkiye'de yok. Avrupa'dan eğer ucuza kaliteli un ithal edilmezse ekmek zammı kaçınılmaz olacak. Yaklaşık 3 yıldır fırıncı esnafı ile yaptığımız ortak çalışma neticesinde ekmeğe zam yapmamak için elimizden geleni yaptık. Yakaladığımız bu istikrarı bozmak istemiyoruz. Fakat Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bizlere ucuza kaliteli un imkaanı sunmazsa bu güne kadar una gelen yüzde 25 zammı bizlerde ekmeğe yansıtmak durumunda kalacağız'' dedi.

öte yandan ilk olarak Sakarya'da üretimine başlanan Halk Ekmeğin diğer illerdeki Fırıncılar Odası bünyesinde de oluşturulacak fabrikalarla, yoksul halk için yüzde 40 oranında ucuza satılacağının müjdesinide veren Balcı, ?İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük iller başta olmak üzere yaklaşık 15 ilde belediyelerin yaptığı bu uygulamayı bizler oda bünyemizde kuracağımız Halk Ekmek Fabrikaları ile üstlenmeyi hedefliyoruz. Çünkü ekmek bizim işimiz ve biz üretmeliyiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber