Eğitim-Sen, iş bırakma eylemi yapıyor...

ZORUNLU din derslerine ve okulların imam hatipleştirilmesine 'hayır' demek için Birleşik Haziran Hareketi'nin uzun süredir hazırlandığı 'uyarı boykotu'na yurdun birçok yerinden veliler destek vererek çocuklarını okula göndermedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Şubat 2015 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-Sen, iş bırakma eylemi yapıyor...

ANKARA'DA BAZI OKULLARDA BOYKOT VAR

Uyarı boykotu'na bugün Başkent'te veliler destek vererek çocuklarını okulla göndermedi. Ankara Mamak ve Tuzluçayır, Dikmen, Yenimahalle ve Batıkent bölgelerindeki bazı okulların girişlerine 'Bu okulda boykot var' ve 'Özgür bilimsel eğitim için 13 Şubat Cuma günü boykottayız' pankartları asılırken öğrencilerde, 'Gerici eğitime hayır', 'Zorunlu din dersi kaldırılsın', 'Okullarda mescid değil, laboratuar istiyoruz' dövizleri taşıyan öğrenci ve velileri Kızılay'a yürüyerek burada Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak için harekete geçti.

Boykotu örgütleyen Birleşik Haziran Hareketi'nin internet sayfasından tüm öğrenci velilerine buradan yaptığı duyuruda, "Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız ve boykottayız. 13 Şubat 'ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Eğitim-Sen ise okul boykotuna grev yaparak destek veriyor. Eğitim-Sen üyesi öğretmenler bugün Ankara'nın mahallelerinde yapılacak çeşitli etkinliklerin ardından saat 13.30'da YKM önünde buluşup Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyecek.

İSTANBUL

Kendilerini "Birleşik Haziran Hareketi" olarak tanımlayan grubun 1 günlük "Laik ve bilimsel eğitim için boykottayız" çağrısı üzerine bazı öğrenciler okula gitmedi, kentin değişik yerlerinde basın açıklamaları yapıldı.

Kadıköy Altıyol'da toplanan bir grup, "Hoca camide, öğrenci boykotta" yazılı pankartı açtı. Grup, çeşitli sloganlar atarak, Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Grup adına yapılan açıklamada, "eğitim sistemi ve okulların, siyasi iktidarın denetimine girmesine izin verilmeyeceği" kaydedildi.

Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamada ise çocukların, "bilimsel düşünceyi, sorgulamayı, araştırmayı, aydınlanmanın kazanımlarını öğrenmek için okula gönderildiği belirtilerek, boykotun, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve imam hatipleşmenin durdurulması" için gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan boykota destek amacıyla Maltepe'de bir okulda pankart açmak isteyen ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan 8 eylemci gözaltına alındı.

İZMİR'DE MÜDAHALE

İZMİR'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi.

Polis yürümek isteyen gruba TOMA ile müdahale etti.

ŞİŞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE 'BOYKOT' EYLEMİ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 3 No'lu Şubeye bağlı bir grup, çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Türkiye genelinde okullarda gerçekleştirilen boykot ve bir günlük iş bırakma protestosu kapsamında Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Vali Konağı Caddesi'ndeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, 'Eşit, parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitim istiyoruz' yazılı pankart açtı. 'AKP elini eğitimden çek', 'Zorunlu din dersi kaldırılsın' sloganları atan grup adına Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, basın açıklaması yaptı.

İktidarın eğitim politikalarının eleştirildiği açıklamada özetle, "Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi tamamen iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün ülke çapında gerçekleşen okul boykotu ve iş bırakma eylemimiz siyasi iktidara yönelik toplumun vicdanını sesini yansıtmaktadır. Siyasi iktidarı, toplumu din, dil, mezhep ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırma politikalarına son vermeye, kamusal, bilimsel, laik ve anadilde eğitim karşıtı uygulamalarını derhal durdurmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber