Velilerden 4 sınıfa tek öğretmen boykotu

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde kent merkezine 56 km uzaklıkta bulunan Göktepe Şehit Jandarma Uzman Çavuş Berkant Şara İlkokulu'nda, öğrenci velileri, birleştirilmiş sınıfta, 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine tek öğretmen tarafından eğitim verilmesine isyan etti. Veliler, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2015 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Velilerden 4 sınıfa tek öğretmen boykotu

Halil EĞRİBOYUN

Göktepe Şehit Jandarma Uzman Çavuş Berkant Şara İlkokulu'nda bir öğretmen bulunuyor. Birleştirilmiş sınıf anlayışı içinde 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine bir öğretmen tarafından eğitim verilmeye çalışılıyor. Duruma isyan eden öğrenci velileri, yaptıkları toplantıda okula ikinci bir öğretmen atanmaması halinde çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Kar ve buzun geçit vermediği yolu zorlanarak da olsa aşan öğrenci velileri Menteşe İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'ne gittiler. Menteşe'de 11, il genelinde 9 ise ilkokulda birleştirilmiş sınıflarda tek öğretmen tarafından eğitim verildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, norm kadro fazlalığı nedeniyle okulun bir öğretmene düştüğünü söyledi.

Üğe, Bakanlığın genelgesi doğrultusunda öğrenci sayısı 21'in altında bulunan okullara bir öğretmen atamak zorunda olduklarını belirterek ikinci bir öğretmen atanmanın mümkün olmadığını söyledi. Bu açıklamayla şaşkına dönen veliler, müdür Üğe ile tartıştı ve çocukların okula göndermeyeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber