YSK, seçim torbalarını yıkatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ankara'da bir çamaşırhanede seçim torbalarını yıkatmaya başladı.

Ankara'daki Selim Amca Çamaşır Yıkama Hizmetleri'ne 100 bin adet seçim torbası gönderen YSK, torbaları 30 gün içinde teslim almak üzere anlaştı. İlk partiden sonra 300 bin torba daha gelecek. Böylece 400 bin seçim torbası yıkatılmış olacak.

Selim Amca Çamaşır Yıkama Hizmetleri'nin ortağı ve Genel Müdürü Güven Tılıç, ANKA'ya yaptığı açıklamada, YSK'nın Ankara'daki depolarında bulunan 100 bin torbayı yıkamaya aldıklarını, taşradan gelecek 300 bin torbanın ise daha sonraki aşamada yıkanacağını belirtti.

OY PUSULALARI TOPLANIYOR

Öncelikle seçim torbalarındaki oy pusulalarını ayırdıklarını ifade eden Tılıç, bunların YSK tarafından kağıt fabrikasına gönderilerek, yeniden kazanıma gireceğini bildirdi.

YSK'nın daha önceki dönemlerde seçim torbalarını atıp yenisini aldığını, bu dönemde yıkatma işleminin başladığını anlatan Tılıç, geçen yıl kasım ayında 140 bin adet seçim çuvalı ile bu uygulamanın ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin ilk enfekte yıkama yapan fabrikası olduklarını belirten Tılıç, seçim torbalarının dezenfekte edildiğini kaydetti.

Tılıç, YSK'ya, 100 bin adetten başlayarak 400 bine kadar dört seçenekli fiyat tarifesini sunduklarını, adet arttıkça fiyatın düştüğünü belirtti. YSK'ya ucuz bir tarife uyguladıklarını söyleyen Tılıç, fiyatı ise açıklamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber