ÜDS'ye başvurular 2 Ağustos'ta bitiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doçent adaylarına yönelik Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'na (ÜDS) başvurular, 2 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

ÜDS, 8 Ekim 2006 tarihinde, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Sınavda adaylara, Almanca, Fransızca ve İngilizcede fen ve sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanında sorular yöneltilecek.

ÜDS, doçent adaylarına yönelik düzenlenecek. Ancak, ÜDS sonuçları yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden lisans programı mezunu ile lisans programlarının son sınıfında veya sondan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilecek. Bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için ÜDS sonuçlarının kullanılıp kullanılmayacağını öğrenmeleri gerekiyor.

Yabancı dil koşulunu karşılamak için doktora ve sanatta yeterlilik sınavına katılacak adaylar da ÜDS'ye girecekler.

Adaylar, sınava katılmak için 2 Ağustos'a kadar üniversite rektörlüklerine başvurabilecek.

Doçent adaylarının, ÜDS'de 100 üzerinden en az 65 puan almaları gerekiyor. Yabancı dil koşulunu karşılamak için doktora ve sanatta yeterlilik sınavına girecek adayların da ÜDS'den 100 üzerinden en az 50 puan almaları gerekecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber