Casusluktan 17 polise tutuklama

Yasadışı dinleme operasyonunda gözaltına alınan 21 polisin 17'si gizli bilgileri casusluk amacıyla temin etme suçundan tutuklandı. Mahkeme kararında, Gülen ve paralel yapının 'iki yüzlü olduğu' vurgulandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Şubat 2015 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Casusluktan 17 polise tutuklama

SEDA KILIÇ - HİLAL YILDIRIM

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik yapılan operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 21 şüpheli polisten aralarında Emniyet Amiri Gafur Ataç'ın da bulunduğu 17 polis "Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ya da askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklandı, 4 polis ise yurtdışı çıkış yasağı konarak serbest bırakıldı. 3 gün boyunca yaptığı yargılama sonucunda kararını açıklayan İstanbul 5'nci Sulh Ceza Hakimliği, liderliğini Fethullah Gülen'in yaptığı terör örgütünün iki yüzü olduğunun altını çizdi.

ŞANTAJ OLARAK KULLANDILAR

Örgütün hedefinin ahlaklı toplum yetiştirme kılıfı ile Türkiye Devleti'nin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmek olduğu kaydedildi. Ekonomik olarak güçlenen örgütün siyasi operasyonlara kalkıştığının vurgulandığı kararda, örgütün devleti ele geçirmek için yasal ve yasa dışı dinleme, izleme, raporlar ile elde ettiği bilgileri tehdit, şantaj olarak kullandığı vurgulandı.

ZORLA İFADE VERDİRDİ

Emniyet Amiri Gafur Ataç'ın, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu üst düzey devlet yetkililerinin görüşmelerini iletişim tespit tutanağı haline getirdiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber