Kar yağışı geri geliyor-Haritalı

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur , diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2015 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı geri geliyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber