Kars eksi 23 dereceyi gördü!

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta ölçüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2015 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars eksi 23 dereceyi gördü!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisinde olan bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, zaman zaman çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Erzincan ve Iğdır'da karla karışık yağmur, diğer illerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23, Ardahan'da 21, Erzurum ve Ağrı'da 19, Bitlis'te 13, Erzincan ve Muş'ta 6, Iğdır ve Van'da 4, Hakkari'de 2 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır'da 8, Erzincan'da 5, Van'da 3, Hakkari'de 2, Muş'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 1, Erzurum ve Kars'ta 4, Ağrı'da 6, Ardahan'da 9 derece olması bekleniyor.

Soğuk hava nedeniyle araçlar ile ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Sabah saatlerinde görülen sis sürücülere zor anlar yaşattı. Soğuk hava nedeniyle yer yer kırağı oluştu.

-Bitlis'te kar kalınlığı

Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 130, Ağrı'da 48, Muş'ta 27, Erzurum'da 20, Hakkari ve Kars'ta 16, Ardahan'da 15, Kop Dağı'nda 51 santimetreye ulaşırken, Konaklı Kayak Merkezi'nde 112, Palandöken ve Cıbıltepe kayak merkezlerinde 105, Ergan Kayak Merkezi'nde olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı, sis ve pus beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber