Özgecan için polis megafonundan slogan attılar

Mersin'de öğrenciler Özgecan Aslan için yürüdü, ailesine taziyeye gitti. Özgecan'ın fotoğrafını dağıtan polisler de ekip araçlarının megafonundan öğrencilerin slogan atmalarına izin verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2015 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özgecan için polis megafonundan slogan attılar

Mersin'deki farklı okullarda eğitim gören öğrenciler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Döviz taşıyıp slogan atan öğrenciler, 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın vahşice bıçaklanıp yakılarak öldürülmesini protesto etti.

Grup adına konuşan Samet Karataş gençlerin, kadınların öldürülmesine kayıtsız kalmayacaklarını göstermek için toplandıklarını söyledi; "Öğrenci arkadaşlarımızla Özgecan'ın sahipsiz olmadığını göstereceğiz. Katilerinin sadece cezaevinde yatmalarının değil, idam edilmelerini istiyoruz" dedi.

Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk açıklamanın ardından taziye için Özgecan Aslan'ın evine doğru yürüyüşe geçen öğrencilere etkinlik için teşekkür etti. Esertürk, Özgecan'ın bir değer olduğunu belirterek, "Özgecan'ın nezdinde hepiniz iyi birer Özgecan, iyi birer öğrenci ve evlat olun. Özgecan'ı sadece anmakla olmaz, onu yaşamak lazım; onu yaşatmak için de Türkiye Cumhuriyeti'ne layık olacak birer insan olun. Biz her zaman yanınızdayız, sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Özgecan'ın fotoğrafını dağıtan polisler, öğrencilerin ekip araçlarındaki megafondan slogan atmalarına da izin verdi.

Taziye çadırına giden öğrenciler Özgecan'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Sırasına karanfil bıraktılar

Özgecan Aslan'ın okuduğu Çağ Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ise, Özgecan Aslan'ın en son İngilizce ders gördüğü sınıftaki sıraya, fotoğrafını koyup karanfil bıraktı. Arkadaşları Aslan için sınıfa bırakılan taziye defterine duygularını yazdı. Aslan'ın en son gördüğü derse giren öğretim görevlisi İrina Mart, "Bu sadece Türkiye'de olmuyor, her yerde yaşanabiliyor. ABD'de, Ukrayna'da... Kadına karşı şiddet her yerde var. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım" dedi.

Çağ Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat Çarşamba günü, Tarsus'tan Mersin'e dönmek üzere dolmuşa binmiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ailesinin kayıp ihbarında bulunmasının ardından yapılan araştırmalar sonucu Suphi A. adlı dolmuş şoförünün, tecavüz girişiminde bulunduğu genç kızı öldürdüğü, babası ve bir arkadaşının yardımıyla da cesedi Cin Deresi'nin kenarına atıp yaktıkları ortaya çıkmıştı.

Türkiye'nin dört bir yanında tepkilere yol açan cinayetle ilgili yakalanan ve suçlarını itiraf eden zanlılar, 15 Şubat Pazar gecesi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber