Tanık polis: Asılsız iddialarla iş adamı tutuklandı

İzmir'de, çete davasından 40 ay sonra ortaya çıkan tanık polis, davada çete lideri olarak tutuksuz yargılanan iş adamı Hakan Ç lehine ifade verdi. Tanık polis A.D. "Hakan Ç.'nin ifadelerinde yönlendirmeler yapıldı. Şikayetçilere ait borç çeklerini suç delili gibi gösterildi" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2015 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanık polis: Asılsız iddialarla iş adamı tutuklandı

İzmir'de 2011 yılında yapılan operasyonda tutuklanan ve çete lideri olarak yargılanan iş adamı Hakan Ç. davasında tanık polis olarak ifade veren A.D., davanın seyrini değiştirecek önemli bilgiler verdi. Savcıya ifade veren tanık polis A.D., Liman operasyonundan sonra açığa alınan Mali Şube Amiri E.D.'nin, asılsız iddialarla iş adamı Hakan Ç.'nin tutuklattığını öne sürdü.

Verdiği ifadesinde 2011 yılında Mali Suçlar Teknik Takip Bürosunda görevli olduğunu belirten tanık polis A.D., E.D.'nin iş adamı Hakan Ç.'ye 24 milyon borcu olan M.U. ile M.G.'yi mağdur gibi gösterip ifadelerinde yönlendirmeler yaptığını, bu kişilerin ifadesi üzerinden iş adamı ile ailesine yönelik teknik takip ile fiziki takip kararı çıkardığını iddia etti.

"BORÇ ÇEKLERİ SUÇ DELİLİ GİBİ GÖSTERİLDİ"

Tanık polis A.D., Liman operasyonundan sonra açığa alınan Mali Şube Amiri E.D.'nin operasyon karşılığında 200 bin TL aldığını da öne sürdü. Görüşmelerin telefon kayıtlarına takıldığını anlatan A.D., "O tarihte M.U ile M.G., iş adamı Hakan Ç. hakkında şikayetçi olmak için büroya geldi. Bu kişilerin şikayeti sırasında büro amiri E.D., yönlendirmeler yaptı. Bu kişilerin ifadesi üzerinden Hakan Ç. ile eşinin hakkında telefon dinleme ve yakın takip kararı çıkarıldı. Yine bu kişileri mağdur gibi gösterip Hakan Ç.'nin iş yerine baskın yapıldı. Şikayetçilere ait borç çekleri suç delili gibi gösterildi" dedi.

İŞ ADAMIYLA TANIK POLİSİN İFADELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan 2011 yılında yapılan operasyonun ardından hapis cezası alan ve ardından tutuksuz yargılanan iş adamı Hakan Ç.'nin tanık polisle aynı savunmayı yapması dikkat çekti. Tutuklu bulunduğu duruşmalarda suçsuz olduğunu anlatan iş adamı, tanık polisin benzer ifadeleriyle kendisine kumpas kurulduğunu iddia etmişti.

İş adamı Hakan Ç., mahkemede, "24 milyon borcu ödemeyenler mağdur gibi gösterilip telefonlarımız dinlendi. İş yerlerimize baskın yapılıp yine asılsız iddialarla suç oluşturulup bizi tutuklattılar. Olayın asıl mağduru benim" diyerek kendisini savunmuştu.

Tanık polis A.D.'nin bu ifadeleri savcıyı da harekete geçirdi. Savcı Okan Batu, davanın seyrini değiştirecek polisin ifadesini mahkemeye göndererek soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber