TBMM Genel Kurulu yine gergin

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Yakut'un tutumuyla ilgili usul tartışması açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2015 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulu yine gergin

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, muhalefetin iç tüzük haklarını kullanmasına izin verilmediğini savunarak, "Gürültüyle patırtıyla 4+4+4'te olduğu gibi yasa çıkarmaya çalışıyorsunuz" dedi.

Gök, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un birleşimin açılması ve sonrasında yaşanan tartışmalardaki tutumu nedeniyle usul tartışması açtı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, yoklama yetkisinin birleşimi yöneten başkana ait olduğunu belirterek, bu aşamada yoklama talebinde bulunulamayacağını söyledi.

Yakut'un gündem dışı konuşmaların sırasını değiştirmediğini de ifade eden Kubat, tutumun yerinde olduğunu belirtti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Birkaç gündür Genel Kurul tiyatro şeklinde yönetiliyor. Siz de böyle yönetecekseniz, kalabalık yapmayalım" dedi.

Meclis'te iki gündür vahim olaylar yaşandığını dile getiren Baluken, bunun nedeninin TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın tarafsızlığını yitirmesi ve kadın milletvekillerine şiddet uygulanması olduğunu savundu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da Genel Kurul'da hassas konular görüşürken TBMM Başkanvekili'nin daha titiz olması gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İç Güvenlik Paketi'ne karşı muhalefeti bir arada gösterdiğini anlatan Halaçoğlu, "Siz masaya oturuyorsunuz, kucak kucağasınız, anlaşmalar yapıyorsunuz, mutabakat sağlıyorsunuz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de muhalefetin en basit iç tüzük hakkının kullandırılmadığını dile getirerek, "Türkiye'nin polis devletine dönmesine izin vermeyeceğiz. Biz burada oldukça bu yasa buradan geçmeyecek. Gürültüyle patırtıyla 4+4+4'te olduğu gibi yasa çıkarmaya çalışıyorsunuz" dedi.

Halaçoğlu'nun sataşmada bulunduğu gerekçesiyle söz alan Baluken, "AKP ile kucak kucağa olma durumu asla olmadı. Bir taraftan müzakere bir taraftan AKP'ye karşı en etkili mücadeleyi HDP yerine getirdi. MHP'ye soruyoruz; siz bu ülkede kan akmasını mı istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Halaçoğlu, "Tabii ki MHP hiçbir zaman kan akmasını istemiyor. Eline silah alıp hala şehirlerde özerklik ilan edenler, vergi koyanlar, haraç alanlar, ortalığı yakıp yıkanlar, dükkanlarda insanların malına mülküne saldıranlar, bayrağı ayaklar altına alıp yakanlar kimler? Teröre karşı hangi tedbiri alıyorsunuz? Kim kimin kucağında, siz karar verin. Kim kimin kucağına oturmak istiyorsa otursun" diye konuştu.

- İtirazlar üzerine birleşime ara verildi

Usul tartışmasının ardından HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, gündemdeki işlerin sırası değiştiği için birleşimin kapatılarak, yeniden açılması gerektiğini öne sürdü.

Yakut'un, "Henüz gündeme geçmedik" diyerek birleşime devam etmesi üzerine Zozani ve CHP Grup Başkanvekili Gök Başkanlık Divanı'nın önünde itirazlarına devam etti.

TBMM Başkanvekili Yakut, grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere birleşime ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber