6 ilde daha eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2015 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 ilde daha eğitime kar engeli

Burdur'da eğitime kar engeli

Burdur'un Karamanlı ve Yeşilova ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Kar yağışı ve soğuk hava, Burdur'da yaşamı olumsuz etkiliyor.

Karamanlı ve Yeşilova ilçelerinde kaymakamlıkların aldığı kararla ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Bölgede belediye ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü, ulaşıma kapalı yol bulunmadığı bildirildi.

Burdur merkezde ise belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını sürdürdü. Gazi Caddesi'ndeki binaların önünde biriken karları temizleyen ekipler, tuzlama çalışması da yaptı. Vatandaşlar buzla kaplanan yollarda yürümekte güçlük çekti.

GAZİANTEP

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle eğitime yarım gün ara verildiği bildirildi. Vali Erdal tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alınan meteorolojik tahminler ve alınan verilere göre, bölgemizde görülen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz dahilinde 20 Şubat 2015 Cuma günü ilimiz dahilindeki resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime yarım gün süre ile ara verilmiştir. Söz konusu karar ve 03.12.2002 tarih ve 58 sayılı Başbakanlık genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de yarım gün süre ile idari izinli sayılacaklardır".

Kastamonu'da eğitime kar engeli

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime ara verildi.

Alınan bilgiye göre, ilçelerden Araç ve İnebolu'da tüm, Abana, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar tatil edildi.

Ayrıca, ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor, bazı köylere arıza nedeniyle enerji verilemiyor.

Kilis'te eğitime kar engeli

Kilis'in Musabeyli ve Polateli ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Vali Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Musabeyli ve Polateli ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

Öte yandan, Kilis-İslahiye, Gaziantep-Kilis ve Halep-Kilis karayollarında trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Nevşehir'de eğitime kar engeli

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı belde ve köylerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Samsun'da eğitime kar engeli

Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün, Asarcık, Ayvacık, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Alaçam'da taşıma merkezleri ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda, Atakum'da Özören, Sarayköy ve Çatalçam okullarında, Canik'te Başalan Cumhuriyet, Başkonak, Hacı Naipli, Tuzaklı, Gökçepınar ve Dereler ilk ve ortaokulları ile Demirci İlkokulu, birleştirilmiş sınıflı ilkokullar ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, 19 Mayıs'ta Kösedik, Kuşkayası, Esentepe, Karagöl ve Düzköy okullarında, Tekkeköy'de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerle Yaylageriş, Büyüklü İlkokulu ve Ortaokulu, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere-Kırancık ve Yazılar ilkokullarında, Yakakent'te ise taşıma merkezleriyle birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda eğitime bugün ara verileceği kaydedildi.

Bafra ve İlkadım ilçelerinde ise eğitime ara verilmediği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber