Sertifikası olmayan emisyon ölçümü yapamayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen "Emisyon-İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi" için başvurular başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2015 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sertifikası olmayan emisyon ölçümü yapamayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, artık ölçüm ve analiz laboratuvarlarındaki emisyon ve imisyon ölçümlerinin, sertifikalı personel tarafından yapılabileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, çevre görevlisi, riskli yapıların tespiti, su, atık su ve atıktan numune alma konularının ardından, emisyon ölçümlerine ilişkin de eğitim çalışması yürütülecek.

Bu kapsamda "Emisyon-İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi" için başvurular başladı. Eğitim programına katılmak isteyenler, Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfının internet sayfasından başvuru yapabilecek. Başvurular, 6 Mart'ta sona erecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çalışmayla ölçüm kalitesinin artırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Bundan böyle ölçüm ve analiz laboratuvarlarında emisyon ve imisyon ölçümlerinin, sertifikası bulunan personel tarafından yapılabileceğini vurgulayan Güllüce, "Bakanlığımız, sektör temsilcilerinin yetişmiş personel istihdamı konusunda mağduriyet yaşamaması adına, sektörün ihtiyaçlarını da göz önüne alarak bu eğitimlere devam edecek" ifadesini kullandı.

Bakan Güllüce, eğitime, aktif görev yapan personelin yanı sıra daha sonra sektörde çalışmak isteyenlerin katılabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber