Dekan, kendisini dolandıran kadını görünce inanamadı

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı 53 yaşındaki Prof. Dr. Erdoğan Berçin'in, internette tanıştığı Bursalı Zühre Özdemirci'ye kaptırdığı 135 bin YTL'nin 50 bin YTL'sini bankadan kredi olarak çektiği ortaya çıktı. Prof. Berçin, kendisine manken fotoğrafı gönderen Zühre Özdemirci ile karşılaşınca, polise "İnanmıyorum. Bu o olamaz" dedi.

MANKEN Yüksel Ak'ın fotoğrafına kendi yüzünü montajlayarak internetten Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin'e gönderen Zühre Özdemirci'nin, dekandan sağladığı paralarla evine 8 bilgisayar, 1 cep bilgisayarı, kamera, 2 dijital fotoğraf makinesi, data bank, 2 webcam ve pırlanta yüzük aldığı ortaya çıktı. Zühre Özdemirci paranın bir bölümüyle de birlikte yaşadığı Murat Doğru ile iki hafta tatil yaptı.

YÜZLEŞMEDE ŞOKE OLDU

Dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olup Bursa'ya gelen Prof. Dr. Berçin, gözaltına alınan Zühre Özdemirci ile yüzleştirildiğinde şoke oldu. Prof. Berçin, yüzünü hiç görmediği Zühre Özdemirci'nin internette chat yaptığı kişi olabileceğine inanamadı. Prof. Berçin, "İnanmıyorum. Beni evlilik vaadiyle dolandıran bu kadın olamaz. Siz belki de yanlış bir kişiyi yakaladınız" dedi. Polis tarafından güçlükle ikna edilebilen Prof. Berçin, yakınlarına, "Bu, benim gelecekteki eşim olacaktı. Nasıl inandım? Hayalerim yıkıldı" dedi.

ÖLÜMÜME NEDEN OLACAK

Öte yandan daha önce bir kez evlenip boşandığı öğrenilen Zühre Ö. "Olayın bu boyuta geleceğini hiç düşünmemiştim. Rahatsızlığım var. Psikolojim de çok bozuldu. Bu olay belki de benim ölümüme neden olacak" diye konuştu. Polislerin Murat Doğru ile yemek yerken eve geldiğini ve "Dekanı dolandırdığın söyleniyor" diyerek kendisini götürdüklerini ifade eden Zühre Özdemirci "Bu olaylar, böyle yansıtıldığı gibi değil. Prof. Berçin'le internette chat yaparken tanıştım. Benim rahatsızlığım var. Para istedim, o da iyi niyetle yardım etti" dedi. Kortizon tedavisi gördüğü için aşırı kilo aldığını söyleyen Zühre Özdemirci şöyle konuştu:

"Bunu ona da söylemiştim. Israrla görüşmek istedikçe 'Şu anda görüntüm güzel değil, bir süre eski halime dönünceye kadar görüşmeyelim' demiştim ona. Onunla 'Zühre Doğru' olarak chatleşiyordum."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber