23 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
23 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçici köy korucularından oluşan heyeti ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.

(Ankara/16.30/17.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Arnavutluk'ta düzenlenecek Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Dışişleri Bakanları Resepsiyonu'na katılacak.

(Tiran)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-İngiltere JETCO 5. Toplantısı ve İş Forumuna, JETCO imza töreni ortak basın toplantısı ve fotoğraf çekimine, Türkiye-Birleşik Krallık İş Forumu açılışına katılacak.

(İstanbul/10.30/11.30/12.00)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çeşitli parti ve kurum temsilcileriyle, seçim gündemli olarak ayrı ayrı görüşecek.

(Diyarbakır/10.30-17.30)

4- TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bir bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının görülmesine devam edilecek.

- Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 199 kişinin, İskenderiye Askeri Mahkemesi'ndeki duruşması takip edilecek.

- Kahire Ceza Mahkemesi'nde, kamuoyunda "Marriott Hücresi" diye adlandırılan, 20 el-Cezire televizyonu çalışanının "ülke itibarını zedelemek" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

- Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin katılımıyla "Bölgesel Güvenlik ve Arap Ülkelerinin Karşılaştıkları Sorunlar" Konferansı düzenlenecek.

(Kahire)

5 - İsviçre'de devam eden, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'in de katıldığı, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakereler takip edilecek.

(Cenevre)

EKONOMİ

1- TÜİK, bu yılın Ocak ayına ilişkin konut satış istatistikleri ile Şubat'a ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın son maçında Fenerbahçe ile Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

2- PTT 1. Lig'de 21. hafta, Altınordu-Giresunspor maçıyla tamamlanacak.

(İzmir/18.30)

3- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 19. haftaya, Trabzonspor-Ankara İl Özel İdare maçıyla devam edilecek.

(Trabzon/15.00)

- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de 15. haftanın son maçında Yenimahalle Belediyespor ile Ardeşen Gençlik karşılaşacak.

(Ankara/19.00)

4- Galatasaray Kulübü'nün olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapılacak.

(İstanbul/13.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber