Üç vardiya petrol aranacak

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabilecegi potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak. Ekipler 10 alanda 3 vardiya halinde çalışacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2015 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç vardiya petrol aranacak

GÖKSEL YILDIRIM

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabilecegi potansiyel alanlara yöneliksondaj çalışması yapılacak. Ortalama derinliği 3 bin metre olan 10 sondaj çalışması ve her bir sondaj alanında yaklasık 40 kişiyle petrole ulaşılmaya çalışacak.

Güney Yıldızı Petrol Üretim, Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ, IR/GYP/658 ruhsat numaralı yaklaşık 7 bin hektarlık sahada petrol aramak için proje hazırladı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, faaliyet sırasında ruhsat alanı icerisinde 10 noktada sondaj calısması yapılacak.

Soz konusu sahada onceki yıllarda acılmıs arama ve uretim petrol kuyularından elde edilen verilere gore petrol rezervinin bulunabilecegi potansiyel alanlar tespit edilmisti. Sondaj calısmaları sonucunda sahadakipetrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Arama sondaj faaliyetlerinin, ruhsat suresi boyunca sürdürülmesi öngörülüyor.

Yapılan sondajların olumlu sonuclanması durumunda, sahada petrol uretimi icin uretim kuyuları açılması planlanıyor.

Petrol arama sondajlarında gunde 3 vardiya halinde calısılacak. Her bir sondajda ortalama 3 bin metre derinliğe ulaşılması hedefleniyor.

Faaliyet sırasında her bir sondaj alanında yaklasık olarak 40 kisi calısacak. İsci olarak calısacak personelin bolge halkından secilmesine ozen gosterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber