Yıkım kararına rağmen 1 yıldır eğitim sürüyor

Yıkım kararına rağmen 1 yıldır eğitimin sürdüğü okul binası boşaltılacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2015 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıkım kararına rağmen 1 yıldır eğitim sürüyor

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nde, bir okul içindeki binanın yıkımı için bir yılı aşkın zamana rağmen öğrencileri taşıyacak yer bulunamadığı için eğitime ara verilmedi. Şuana kadar olası bir facianın yaşanmadığı binanın önümüzdeki günlerde tahliye edileceği, öğrencilerin inşası ve ince işleri biten yeni okula iki hafta içinde nakledeceği belirtildi.

Manisa'da 1972 yılında yapımı gerçekleştirilen Sekiz Eylül İlköğretim Okulu A Bloğu faciaya adeta davetiye çıkartıyor. Depreme dayanıksız raporu verilerek, yıkım kararı çıkan okulda 700'e yakın öğrenci eğitim görüyor. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde tavanı öğrencilerin üzerine düşen okulda öğrenim gören çocuklar, her gün şans eseri facianın eşiğinden dönüyor.

TÜRK KIZILAY'I OKUL YAPACAK

Konuya ilişkin bilgisine başvurduğumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, "Yıkım kararı olan yerlerle ilgili olabildiğince hızlı davranmaya çalışıyoruz. Yıkım kararı çıktıktan sonra okulumuzu taşıyabileceğimiz alternatif okullar ile ilgili genel müdürlüğümüzde planlamalar yapılıyor. Yunusemre İlçesi Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki ilkokul ve ortaokul yapımı tamamlanma aşamasında olan okullarımıza bu ay içerisinde geçici kabul yapılacak. Geçici kabulden sonra ilgili ilçe okulla taşınma tasarrufunu tamamlayacak. Valilikten gerekli olurları aldıktan sonra biz öğrencilerimizi şuanki Sekiz Eylül'den taşımış olacağız. Sayın valimizin önderliğinde Sekiz Eylül'e Türk Kızılay'ının bir okul yapma teklifi var. Sayın valimiz Türk Kızılay'ı genel merkezi ile de yoğun temaslarda bulundu. Netice itibari ile Sekiz Eylül'deki yıkım kararı verilen okulda Türk Kızılay'ı okul yapacak" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR 2 HAFTA İÇERİSİNDE TAHLİYE EDİLECEK"

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül is, "Sekiz Eylül İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencileri Halit Görgülü Lisesi yanındaki yeni binalara tahliye edeceğiz. Binaları en geç bir iki hafta içerisinde teslim almaya çalışacağız. Binaların şuan ufak tefek eksiklikleri var. Çocukları Yunusemre ve Şehzadeler İlçesi'ndeki okullara dağıtma kararı aldık fakat o şekilde karışıklık çıkacağından ve yeni binalarda ortaya çıkınca dağıtmadık. Çünkü çocukların adresleri uzak kalacaktı. Eski binada kalan çocukların tamamını oraya taşıyacağız. Böyle bir çözüm bulduk. Bir iki hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Bir iki hafta içerisinde inşallah ortaokulu oraya taşıyacağız. Diğer binayı yıkacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber