Devletin zirvesinden 4 şehidimiz için taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "4 pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür"

Haber Giriş : 24 Şubat 2015 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin zirvesinden 4 şehidimiz için taziye mesajları

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4 tipi iki askeri eğitim uçağının Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğünü öğrenmesinin akabinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kazaya ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, pilotların hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybetmiş olan kahraman pilotlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan temaslarını tamamladı. Başbakanın Budapeşte'deki programı bitmek üzereyken Malatya'daki 2 askeri keşif uçağının düştüğü haberi geldi.

Olayla ilgili iki kez Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le telefonda görüşen Davutoğlu olay sıcak olduğu için basın mensuplarına açıklama yapmadı. Temaslarını tamamlayıp Budapeşte Havalimanına hareket eden Davutoğlu şehit pilot haberlerinin kesinleşmesi üzerine Genel Kurmay Başkanı Özel'i bir kez daha arayarak baş sağlığı dileğinde bulundu. Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri taşıyan TUR uçağı Türkiye saatiyle 21:45'de Budapeşte'den ayrıldı.

TEMASLARINI TAMAMLADI

Davutoğlu gün boyu bir dizi temasta bulundu. Türk- Macar İş Forumunun ardından Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmenin ardından Davutoğlu Gül Baba türbesini ziyaret etti. Türbenin özel defterini imzalayan Davutoğlu burada karşılaştığı Türk vatandaşlarıyla bir süre sohbet etti. Kaldığı otelde Macar Televizyonuna mülakat veren Başbakan Davutoğlu son olarak Kahramanlar Anıtına çelenk koydu.

CEMİL ÇİÇEK'TEN ORG. ÖZTÜRK'E TELEFON

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Malatya'da iki askeri uçağın düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kanada'dan gönderdiği mesajda, şunları kaydetti: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif uçuşu gerçekleştiren iki askeri eğitim uçağının Malatya Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğü elim kazada 4 pilotumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum.

Şehit pilotlarımıza Allah'tan rahmet, size ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağı Akçadağ bölgesinde düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olmasına yönelik başsağlığı mesajı yayınladı.

Bakan İslam, sosyal paylaşım istesi Twitter'daki hesabından yayınladığı mesajında, "Malatya'da iki askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu derin bir üzüntü içinde öğrenmiş durumdayım. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Twitter hesabından, Malatya'da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayımladı.

Bakan Çelik, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Malatya'da düşen uçaklarımızda şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ailelerinin ve Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber