Talim ve Terbiye Kurulu'nda üyelerin neredeyse tamamı yenilendi.

Haber Giriş : 18 Şubat 2004 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulu`nda üyelerin neredeyse tamamı yenilendi.

15 kişilik üye kontenjanı bulunan Kurul`da iki isim dışında bütün üyeler değişirken, Latif Çiçek ve Sevinç Atabay Kurul`un en yeni üyeleri oldu.

AKP iktidarıyla MEB`deki kadrolaşmanın ilk ayağını oluşturduğu iddia edilen TTK`daki üye değişiklikleri son aşamada tamamlandı. Erkan Mumcu`nun bakan olmasının ardından Kurul başkanlığını yürüten Nurettin Başer soruşturmayla görevden alındı. Başer`in ardından Füsun Köksal da Kurul üyeliğinden soruşturmayla uzaklaştırılırken, diğer üyelerden Güler Şenünver, Nuray Senemoğlu, Esmihan Özbal, Jale Çolakoğlu, Sürmeli Ağdemir, Ahmet Sönmez ve Kemal Ateş üyelikten alındı. Üye Selahattin Meydan ise emekliye ayrıldı. Eski üyelerden Ömer Turna ise kadrosunun bulunduğu Personel Genel Müdür Yardımcılığı`nda soruşturmaya uğramış ve ancak şimdilik TTK ile ilişiği kesilmemişti.

Nurettin Başer`in yerine Gazi Üniversitesi`nden Prof.Dr. Ziya Selçuk`un getirilmesiyle Kurul`da başlayan üye değişikliklerinden sadece iki isim etkilenmedi. Erkan Mumcu döneminde görevinden alınan Nazım İrfan Tanrıkulu yargı kararı ile geri dönerek yerine koruyan ilk isim olurken, Veli Kılıç da kurulun eski üyesi ünvanını taşıyan ikinci isim oldu.

Kurul üyeliğine getirilen yeni isimler ise şöyle:
``-Ahmet Ergün Bedük (Bakanlık müşavirliğinden), Celal Kuru (Bakanlık müşavirliğinden), İbrahim Büke (Selçuk Üniversitesi öğretim görevliliğinden), Zübeyir Yılmaz (Sakarya Üniversitesi öğretim görevliliğinden), Hasan Bacanlı (Gazi Üniversitesi öğretim görevliliğinden), Necati Canbek (Yaygın Eğitim Enstitüsü öğretmenliğinden), Emin Karip (Gazi Üniversitesi öğretim görevliliğinden)``
Kurul`a geçen hafta itibariyle iki kişi daha üye tâyin olundu. Yaygın Eğitim Enstitüsü`nde öğretmen olarak görev yapan Latif Çiçek ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği`nde çalışan Sevinç Atabay`ın Kurul üyesi olduğu öğrenildi.
Son üyelerle Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı`ndaki üyelerden 12`si doldurulurken, 10`unu yeni atanan isimler oluşturdu. Kurul`da hâlâ 3 üyelik boş bulunuyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber