YÖK'ün 'bakanlık biliyor' beyanı MEB'den döndü

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müfredat değişikliği yapılırken Milli Eğitim Bakanlığı'yla beraber çalıştıklarını açıklayan YÖK'ün, sıra Din Kültürü Öğretmenliği'ne gelindiğinde bakanlığı pas geçtiği anlaşıldı

YÖK, eğitim fakültelerinin programlarını değiştirme çalışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın da katıldığını açıkladı. Ancak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programındaki değişiklik için Bakanlığın görüşünün alınmadığı anlaşıldı.

YÖK'ün internet sitesinde eğitim fakültelerinde bu seneden itibaren uygulanacak yeni programlarla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın(MEB) ilköğretim ve ortaöğretim müfredatlarında yaptığı değişiklikten sonra öğretmen yeterliliklerin üst düzeye çıkarılması, aksayan yönlerini giderilmesi için programlarının güncellenmesine karar verildiği belirtildi. YÖK tarafından yapılan açıklamada, söz konusu değişiklikler için düzenlenen çalıştaya MEB yöneticilerinin de katıldığı belirtildi.

ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ!

Açıklamada, "MEB'den iki üst düzey yetkilinin de katılımıyla, 5-11 Mart 2006 arasında 7 gün süreli 'Eğitim Fakülteleri Program Geliştirme Çalıştayı' düzenlenerek yeni öğretmen yetiştirme program taslakları hazırlanmıştır. Paydaşları geniş tutulmaya çalışılan bu sürecin, olabildiğince katılımcı ve demokratik olmasına, yeni programların, ortak aklın ürünü olarak oluşturulmasına büyük özen gösterilmiştir" denildi. YÖK, 21 Temmuz'da yapılan YÖK Genel Kurulu toplantısında ise uygulama için olur alındığını bildirdi.

TALEPTE BULUNULMADI

Buna karşılık MEB'in, programlarda yapılan değişikliklerin sadece bir bölümünden haberi olduğu ortaya çıktı. YÖK'ün program değişikliklerinin görüşüldüğünü söylediği Çalıştay'a MEB adına Talim ve Terbiye Kurulu Eski Başkanı Ziya Selçuk ile İlköğretim Eski Genel Müdürü Servet Özdemir katıldı. Ancak Çalıştay'da Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Okul Öncesi, Matematik ve Sınıf Öğretmenliği programlarının tartışıldığı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ile ilgili herhangi bir değerlendirmenin yapılmadığı öğrenildi. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre YÖK, ne Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden ne de Yükseköğretim Genel Müdürlüğü'nden Din Öğretmenliği programıyla ilgili görüş talebinde bulundu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber