800 bine yakın öğrencinin bulunduğu açık liselerde skandal bitmiyor

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye böyle zulüm görmedi

3 ay önce bilgisayar sistemi çöktüğü için öğrenciler kayıt yenileyemiyor ve sınav sonuçlarını öğrenemiyor. Sınavlarda bir dersin soruları unutuluyor, sınav sonuçları aylardır açıklanmıyor. Üniversite sınavını kazananlar, hâlâ mezun olup olmadıklarını bilmiyor.

Özel liseye şok!
OKS'yi kazanan öğrenciler, tercihlerini devlet okullarından yana kullandı. Özel okullara ayrılan 8 bin 597 kontenjanın bin 955'i doldu.

En güzel meslek
Meslek lisesi mezunları, bölümlerinin yüksekokuluna sınavsız kayıt yaptıracak. Revaç gören okullar ise bilgisiyar programcılığı ve bankacılık.

***
Skandal lisesi!

Açıköğretim Lisesi'nin sistemi çöktü. Yüzbinlerce öğrenci ne mezun olabiliyor, ne de kayıt yeniliyebiliyor. Sınavların sonuçları ise meçhul.

800 bin öğrenci kayıtlı

Açıköğretim Lisesi'ndeki skandallar bitmek bilmiyor. 1992 yılında açılan ve 800 bine yakın öğrencinin kayıtlı olduğu bu liselerde bilgisayar sisteminin yaklaşık 3 aydır çökmüş olması sorunları arttırdı. Yüzbinlerce öğrenci kayıt yeniliyemiyor, sınav sonuçlarını öğrenemiyor, girdikleri sınavda sorular çıkmıyor, sınavlardan haberdar edilmiyor. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan yüzlerce öğrenci mağdur olduklarını belirterek, sorunlarına çare istiyor.

En mağduru son sınıflar

Açık Öğretim Lisesi'nde kayıtlı olan ve özellikle son sınıfa gelen öğrenciler mezun olabilmek için sınav sonuçlarını ve kredi durumlarını bilmeleri gerektiğini söylüyor. Öğrenciler, "Üniversite sınavını kazandık, ama kredimizin ne durumda olduğunu bilmediğimiz için mezuniyetimizden haberimiz yok. Eğer mezun olamamışsak dönem sonu sınavına girmemiz gerekiyor. Bunun için bile bilgi alamıyoruz" diyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber