MEB'in yeni projesi: 'Ağır' ders kitapları 4-6 parçalık fasiküllere bölünecek

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projesine göre, ilköğretim okulu öğrencilerinin 'ağır' ders kitapları 4-6 parçalık fasiküllere bölünecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul öğrencilerinin belini büken ağır sırt çantalarını hafifletmeyi amaçlayan yeni bir proje başlatacak. Yeni eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilmesi planlanan projeye göre, ders kitapları 4-6 parçalık fasiküllere bölünecek. Öğrenciler, gün içinde işlenecek derslere ait fasikülleri okullara götürecekler.

Yükleri azalacak

Bakanlık, öğrencilerin kitap yükünü ortalama yüzde 60-80 oranında azaltmayı hedefliyor. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yürütülen projeyle, ağır ders kitapları sorununun çözüme kavuşturulması planlanıyor.

Projeye göre, öğrencilerin sırtını ağrıtan kitaplar fasiküllere ayrılacak. Böylece öğrenciler gün içinde, işlenen tüm derslere ait kitapları yanlarında taşımak zorunda kalmayacak. Öğrenci sadece, o günkü dersle ilgili olan fasikülleri okula götürecek. Bu sayede öğrencinin taşıyacağı ağırlık yüzde 60-80 oranında hafifleyecek.

Kitaplar, kalınlıklarına göre 4 ya da 6 parça olacak. Örneğin 2 kilogramlık bir ders kitabı 6 fasikülden oluşacak. Bir fasikül 400 gram olarak hazırlanacak. Proje, çalışmaların tamamlanmaması halinde önümüzdeki eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulacak.
MEB'in hazırlıklarını sürdürdüğü diğer bir çalışmaya göre, yıl içinde öğrencilerin okuduğu roman, hikâye gibi kitaplar, karnelerine yansıtılacak. Öğrencilerin okuduğu kitap oranına göre, karneyle birlikte sertifika verilecek. MEB, kendi grubuna göre en fazla kitap okuyan öğrencilerin ödüllendirilmesi için de bir genelge hazırlayacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber