'Türkiye, 4 farklı kampta Peşmergelere askeri eğitim veriyor'

IKBY Peşmerge Bakanı Kadir: "Türkiye, 4 farklı kampta Peşmergelere askeri eğitim veriyor. Bu eğitimler, devam edecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2015 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye, 4 farklı kampta Peşmergelere askeri eğitim veriyor'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir, Türkiye'nin 4 farklı yerde Peşmergelere askeri eğitim verdiğini bildirdi.

Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye, 4 farklı kampta Peşmergelere bizim istediğimiz alanlarda askeri eğitim veriyor ve bu eğitimler devam edecek" dedi. Kadir, kaç Peşmergenin eğitildiği sorusuna, "Rakam bizde kalsın" yanıtını verdi.

"Musul'u kurtarma operasyonunda Peşmergenin yer alıp almayacağına" ilişkin soru üzerine Kadir, "Bu çok genel bir konudur. Operasyona Irak ve koalisyon güçlerinden tüm tarafların katılması gerekiyor. Peşmergenin katılması hazırlanan plana göre netleşecektir" diye konuştu.

Bakan Kadir, Kerkük çevresinde etkili olmaya başlayan Şii milislerin oluşturduğu Halk Topluluklarıyla ilgili, "Biz kendi bölgemizi koruyoruz. Onun için başka bir güce ihtiyaç duymuyoruz" ifadesini kullandı.

Irak'ta, IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber