En düşük sıcaklık Ağrı'da ölçüldü

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2015 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En düşük sıcaklık Ağrı'da ölçüldü

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç merkezinin etkisi altına giren bölgede, havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilen bölgede, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 17, Ardahan ve Kars'ta 15, Erzurum'da 11, Bitlis'te 6, Muş ve Van'da 5, Erzincan'da 5, Iğdır'da 4 ve Hakkari'de sıfır derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan ve Ağrı'da 1, Kars'ta 2, Erzurum'da 3, Bitlis'te 4, Muş'ta 6, Van'da 8, Erzincan ve Hakkari'de 12, Iğdır'da 13 derece olacağı tahmin ediliyor. Kar kalınlıkları, Bitlis'te 86, Ağrı'da 32, Erzurum'da 17, Muş'ta 14, Ardahan'da 5, Kars'ta 4, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 90 ve Konaklı'da 102, Kars'taki Cıbıltepe'de 140, Erzincan'daki Ergan'da 77, Kop Dağı'nda ise 51 santimetre ölçüldü. Belediye ve il özel idaresi ekipleri, cadde ve sokaklarda karla mücadele, kaldırımlarda ise buzla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olmaları olmalarını isteyen yetkililer, yer yer pus, sis hadiselerinin görüş mesafesinin daraltacağı için tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Yetkililer, çatılardan kar kütlesi düşmesi, yollarda buzlanma ve don olayına karşı da dikkatli ve tedbirli olunması için de vatandaşları uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber