ÖSS tercihlerinde Erzincan üniversitesi de var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Erzincan Milletvekili ve MKYK üyesi Tevhit Karakaya, ÖSS tercihleri arasında Erzincan Üniversitesi'nin de bulunduğunu belirterek, "Bu, yıllardır süren bir hayalin gerçeğe dönüşmesinin göstergesidir" dedi.

2006 yılı ÖSYM Yüksek Öğretim Kurumu Programları rehberinde Erzincan Üniversitesi'nin de yer aldığını ifade eden Karakaya, "Bu, onur Erzincan'ın yıllar süren hayalinin gerçekleşmesine şahit olan herkesindir. Bu onur Erzincanlı'nındır. Şimdi elimizden gelen her türlü gayreti, çabayı göstererek Erzincan Üniversitesi'ni bölgemizin ve de ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bundan böyle Erzincan Üniversitesi için atılacak olumlu ve yapıcı adımların konuşulmasını istiyor ve bu konuda herkesin yapacağı katkıları olduğuna inanıyorum. 2006-2007 eğitim öğretim yılında Erzincan Üniversitesi'nde; Hukuk Fakültesi'ne 80, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 40, Matematik bölümüne 40, Eğitim Fakültesi'ne 420, Kemaliye Hacı Ali Akın MYO, Refahiye MYO, Tercan MYO, ve Erzincan MYO gibi 2 yıllık yüksek okullara toplam 880 ve 4 yıllık Sağlık MYO Hemşirelik Bölümüne 50 kontejan ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

Erzincan Üniversitesi'nin bir masal iken bugün gerçeğe dönüştürülerek yeni öğretim yılında ÖSYM rehberinde yer alan bir vaka haline geldiğini vurgulayan Karakaya, "Özlem o kadar büyük, istek öyle güçlüydü ki, bir masalın gerçek olabileceğine hemen inanamadılar. Bizler 10 yıl önce üniversitemize inanmış, yüreğimizi ortaya koymuştuk. Bugün bu büyük mutluluğu Erzincanlılarımızla paylaşma şerefine eriştiren inanç, azim ve kararlılığımız olmuştur. Erzincanlımız, bu haklı gururu ve coşkuyu yaşarken, Erzincan Üniversitesi'nin ilimize katacağı sosyal ve ekonomik değerler de, bizleri ayrıca sevindirmektedir. Şimdi daha fazlasına ihtiyacımız var. Üniversitemizin tabela üniversitesi olmaması için, kalitesini güçlendirmek, yükseltmek, Türkiye'de hatta dünyada sayılı üniversiteler arasına girmesini sağlamak gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber