Okul Müdürü atamalarında 'vekillere' kıyak

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu genelgeye ilişkin dava açılmıştır. Dava dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.


Milli Egitim Bakanligi'nin ayni yerde 5 yillik okul müdürlügü yapanlarin zorunlu yer degistirmesiyle ilgili islemi, görevlerini vekil olarak sürdüren müdürlerin lehine düzenlendi. Bakanlik genelgesiyle, okul müdürlügünü vekil olarak sürdürenlerin atamaya yetkili makam tarafindan kapsam disinda tutulabilecegi, bu okullarin bos ilan edilmeyebilecegi kaydedildi.

-Genelgede, yönetmelige paralel olarak atamaya yetkili makama '5 yilini doldurmus zorunlu yer degistirmeye tabi müdürlerin görevlerinin 3 yil daha uzatilabilmesi' hükmüne yer verilirken, hangi okul müdürlerinin bu kapsamda degerlendirilecegine açik olarak yer verilmedi.

Milli Egitim Bakanligi, zorunlu yer degistirmeye (rotasyon) tabi olsa bile vekaleten görev yapan okul müdürlerinin kapsam disinda tutulabilecegine karar verdi.

MEB, geçen yil ilk kez uyguladigi ayni yerde 5 yilini doldurmus okul müdürlerinin rotasyonuna iliskin islemi bu yil da uygularken, bu yil için vekil olarak görevlendirilen okul müdürlerinin rotasyon kapsami disina çikarilabilecegi yönünde bir genelge yayinlandi. Agirlikli olarak AKP iktidari döneminde, sartlari tutmadigi için asaleten egitim kurumlarina atanamayan vekil müdürlere iliskin genelgede, vekaleten görev yapilan sürenin zorunlu çalismaya esas süre içinde degerlendirilemeyecegi belirtilerek, müdürlügü vekaleten yürütülen okullarin zorunlu yer degistirmeye alinamayabilecegi kaydedildi. Genelgede, 'Müdürlügü vekaleten yürütülen egitim kurumlarinin zorunlu yer degistirme kapsaminda bos ilan edilip edilmeyecegi atamaya yetkili makamlarin takdirinde olacaktir' denildi.

Genelgede ayrica, Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi'nin 27'nci maddesine paralel olarak atamaya yetkili makamin inisiyatifinde, rotasyona tabi okul müdürlerinin 5 yillik görev süresinin 3 yil daha uzatilmasi hükmüne de yer verildi. Bu hükme karsin 3 yil uzatmanin yapilacagi okul müdürlerinin hangi sartlari tasiyacagina açiklik getirilmemesi dikkat çekti.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber