MHP'den Bakanlar Kurulu için Gensoru önergesi

MHP, "yurt dışındaki vatan toprağının terk edildiği" gerekçesiyle Bakanlar Kurulu hakkında Gensoru açılmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2015 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'den Bakanlar Kurulu için Gensoru önergesi

MHP, "yurt dışındaki vatan toprağının terk edildiği" gerekçesiyle, Bakanlar Kurulu hakkında Gensoru açılması için önerge verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Bakanlar Kurulu'nun, siyasi iradeyle, "22 Şubat 2015'te Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Türk toprağını terk ettiği" öne sürüldü.

"Vatan topraklarına yapılacak her türlü tehdit ve saldırıyı bertaraf etmek yerine, sözde askeri bir operasyonla terk ettiğimiz utanç dolu bu günü, yandaş medya zafer naralarıyla manşetlerinden duyurmuş, zihinlerde 'kaçmadık, zafer kazandık' algısı oluşturulmaya çalışılmıştır" ifadelerine yer verilen önergede, şunlar kaydedildi:

"Ancak uygulamada, vatan toprağı olduğu sözünün lafta kaldığı, o toprağın savunma konusunda da hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri almak yerine, her türlü kaçma eylemi tercih edilmiştir.

Öte yandan Hükümet, mücadele etmesi gereken terör örgütlerine bu operasyon hakkında bilgi vermiş, türbe, PKK/PYD'nin bulunduğu bir bölgeye getirilerek terör örgütlerine meşruiyet sağlanmasına zemin hazırlamıştır.

Bakanlar Kurulu, yurt dışındaki vatan toprağını terk iradesiyle Türkiye'nin stratejik menfaatlerini haleldar etmiş ve ülkemizin savunma ve caydırıcılık yeteneğini etkisizleştirmiştir.

Türkiye'nin Anayasa, yasa ve TBMM kararları hilafına vatan toprağımızı savunmaktan vazgeçen, uluslararası meşruiyet yerine terör gruplarının müzaheretine başvuran, hak ve menfaatlerimizi koruyamayarak haleldar eden Bakanlar Kurulu'na TBMM'nin güven duyması söz konusu değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber