Erdoğan'dan seçim barajı için hodri meydan

Erdoğan, muhalefetin Anayasa değişikliği için "baraj" şartını öne sürdüğünün iletilmesi üzerine de, "Sıfır barajla dar bölge, yüzde 5 barajla daraltılmış bölge sistemine varlarsa hodri meydan" ifadesini kullandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan seçim barajı için hodri meydan

Ak Parti'nin, sağlıkçı kökenli milletvekilleri önceki gün Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Erdoğan esprili bir üslupla vekillere, "hayırlı olsun" ziyareti için biraz geç kalındığı yönünde takıldı.

ŞEBNEM HOŞGÖR

Ak Partili Ahmet Aydın bunun üzerine durumu, "Önümüzde seçim. 'Yeniden milletvekili olmak için gitti' denilir diye arkadaşlar çekiniyorlar" sözleriyle açıklamaya çalıştı. Erdoğan'ın bunun üzerine "Olur mu, o iş başka bu iş başka. Listeleri belirleyici makam burası değil ki" diyerek, milletvekillerinin çekinmeden her zaman kendisini ziyarete gelebileceklerini söyledi.

Erdoğan, muhalefetin Anayasa değişikliği için "baraj" şartını öne sürdüğünün iletilmesi üzerine de, "Sıfır barajla dar bölge, yüzde 5 barajla daraltılmış bölge sistemine varlarsa hodri meydan" ifadesini kullandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber