Polis dayağını kamerayla çekip beraat ettiler!

Boğaziçi Köprüsü Altunizade mevkiinde kaza yapan iki kişi hakkında polislerle tartışmaları sonucu 'görevli memura hakaret' suçuyla dava açıldı. Zanlılar haklılıklarının video görüntüsüyle kanıtladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Mart 2015 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis dayağını kamerayla çekip beraat ettiler!

Sedef ŞENKAL DEMİR

Boğaziçi Köprüsü Altunizade mevkiinde Haziran 2014'te motosikletleriyle bir polis aracıyla kaza yapan B.A. ile arkasında oturan yakını G.R.C.'ye, polislerle tartışmaları sonucu dava açıldı. "Polise görevini yaptırmamak için direnmek" ve "görevli memura hakaret" suçlarından hakim önüne çıkan sanık gençler, haklılığını video görüntüleriyle kanıtladı. Hakim beraat kararı verdi. Olay 11 Haziran 2014 tarihinde Boğaziçi Köprüsü Altunizade mevkiinde yaşandı. İddianameye yansıyan bilgilere göre polisler araçtan inip motorsikletteki gençlerden evraklarını istedi. Ancak Arıkan evrakları vermedi.

'SİZ BENİ NE ZANNETTİNİZ?'

Çıkan tartışmada B.A., polisin eline vurdu, "Siz beni ne zannettiniz? Mal mı zannettin lan?" dedi. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına müşteki polis memurları H.K. ile A.Y. ve şüpheliler G.R.C. ile B.A. katıldı. B.A., polislerin yersiz suçlamalarına maruz kaldıklarını belirterek, "Araçtan inen polis bağırıp üzerime yürüdü, küfür etti. Ben öylece duruyordum. Gelip yumruk attı. Kesinlikle hakaret etmedim. Sadece olayın sonunda Dışişleri Bakanı'nın akrabam olduğunu, yasal yollara başvuracağımı belirtmek için söyledim. Kuzenimi kavgadan uzak tutup olanları kameraya kaydetmesi için yönlendirdim" ifadesini kullandı.

POLİSLER BİRBİRİYLE ÇELİŞTİ

Polis memurlarından A.Y., sanıkların ekip aracına çarptığını, kendisine saldırdığını ve boğazını sıktığını öne sürdü. Diğer polis memuru H.K. ise "Şüpheliler emniyet şeridine girdiği için ikinci bir ihmal yapmamaları için motosikletlerine geri geri giderken hafifçe dokunduk. Evrak istedik, vermediler. Sonra tutunak tuttuk. Ben şikayetçi değilim" diye konuştu. Sanıklardan G.R.C.'in çekmiş olduğu olay anı görüntüleri duruşmada izlenince olanların polis memurunun anlattığı gibi olmadığı da ortaya çıktı. Görüntü üzerine hakim polislere, "Yaşananlara göre siz mesleğinizi aranızda husumet yaşanmış kişilere karşı kullanmışsınız. Yani kamu görevini özel işinizde kullanmışsınız" dedi. Hakim, "Sanıkların ibraz ettiği görüntülerde şiddet kullanan tarafın müşteki polis memuru olduğunun açıkça anlaşıldığı da ortadadır. Şikayetçi olan 2 polisin tuttuğu tutanak kabul edilemez" diyerek beraat kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber