Profesör, Rektör'le muayene ücreti ödeyerek görüşebildi

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yapan Prof. İzge Günal, aynı koridorda görev yaptığı Rektör Prof. Emin Alıcı ile görüşmek için randevu istedi. Ancak, aradan 17 gün geçtiği halde Prof. Günal'a cevap veren olmadı. Bunun üzerine Prof. Günal, hastaymış gibi muayene randevusu aldı ve rektörle görüşmeyi başardı. Prof. Günal, bunun için 90 YTL muayene ücreti de ödedi.

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Konsey Başkanı Prof. Dr. İzge Günal, üniversitede yaşanan olumsuzlukları anlatabilmek için Rektör Prof. Emin Alıcı'dan randevu istedi. Ancak, 17 gün beklediği halde rektörden ses çıkmadı. Bunun üzerine Prof. Günal, 90 YTL ödeyip Rektör Prof. Alıcı'dan muayene randevusu aldı.

Üniversitenin Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlik işlerini yapan şirketin işten çıkardığı 213 çalışanının geri alınmasını sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya dört bin kişi imza atarak katıldı. Prof. Günal, toplanan imzaları iletmek için odası aynı koridorda bulunan Alıcı'nın sekreterinden randevu istedi. 17 gün beklediği halde görüşemeyen Prof. Günal, kendisi gibi ortopedi uzmanı olan Prof. Alıcı'dan 90 YTL muayene ücreti ödeyerek randevu aldı. Randevu gününde Prof. Alıcı'nın odasına giren Prof. Günal, imzaları verdi, sorunları anlattı ve işçilerin geri alınmasını istedi. Prof. Alıcı'nın, 90 YTL'lik muayene parasını geri ödemek istediğini belirten Prof. Günal, "Kabul etmedim. 20 dakikalık zamanı her hasta gibi kullandım, sorunları dile getirdim. Rektör Prof. Dr. Alıcı bana işçileri şirketin çıkardığını ve kendisinin böyle bir karar almadığını söyledi" dedi. Prof. Alıcı da kapısının her türlü görüşmeye açık olduğunu belirterek, "Ben her saatte rahat ulaşılabilecek biriyim. Burada kötü niyet olduğunu sanıyorum. İşçileri de Güzel İzmir Temizlik Şirketi kendi çıkardı. Benim bir talimatım olmadı" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber