Çetenin başı kadın polis

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Motorize Ekipler Amirliği'nde görevliyken organize çetelerle irtibatlı olmak ve meskun mahalde ateş etmek suçundan 2002 yılında meslekten ihraç edilen kadın polis memuru Güniz A.'nın (28) çete kurduğu ortaya çıktı. Adam yaralama, kaçırma, haraç alma ve tehdit olaylarına adı karışan ?Kadın Yunus?, geçtiğimiz günlerde Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ı silahla tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Dört adamı da düzenlenen operasyonlarla ele geçirldi

POLİS İZ SÜRDÜ

Her şey, Bakırköy'de, Aykim Plastik'in sahibi Yılmaz Aydın'a ait işyerinde 2 kişinin yaralandığı silahlı çatışma olayı ile başladı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı 5 yıllık polis memuruyken meslekten atılan Güniz A. ile iki adamının gerçekleştirdiğini belirledi. Ayrıca çetenin, 200 bin dolar haraç için İzmirli derici Cüneyt Ceviz'i pompalı tüfekle ayağından yaraladığı iddia edildi.

Çete, Eminönü'nde kuyumculuk yapan Alper Kuyumcu'yu da kaçırıp ölümle tehdit etmişti. İddiaya göre, Kuyumcu, sevgilisine armağan ettiği Porsche otomobili geri istemiş, bunu reddeden banka müdiresi sevgili K.A., Güniz A.'nın adamlarını kiralamıştı.

UÇAKTA YAKALANDI

Güniz A.'nın cezaevine girmesiyle birlikte polis, adamlarına yöneldi. Tespit edilen adreslerde, Sinan O., Orhan S., M.Kemal Y. ve Orhan K. kıskıvrak yakalandı. Harun T. ise geçen pazar akşamı kalkışa hazırlanan THY uçağında gözaltına alındı. Üzerinden bir miktar kokain çıktı.

5 tutuklama

Emniyet'te sorguları tamamlanan 5 çete üyesi mahkemece tutuklandı. Çeteyi kiralayan banka müdiresi K.A.'nın ise arandığı öğrenildi.

Reina, son vukuatı oldu

GÜNİZ A., önceki hafta 3 adamı ile birlikte Reina'ya gitti. Kapı güvenliği, silahla içeri almayınca Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan'a bağırarak hakaret etmeye başladı. Daha sonra içeri girmesine izin verildi. Adamlarıyla bir masaya oturan Güniz A., Koçarslan'ı çağırttı, tabancasını çıkartarak yüzüne doğrulttu. Bir daha kapıda benzer bir muameleyle karşılaşmak istemediğini söyleyip ölümle tehdit etti.

Olaydan sonra Koçarslan, polise gitti. Beşiktaş İlçe Emniyeti'ne bağlı ekipler, Güzin A.'yı borsacı sevgilisi Sinan O. ile yakaladı. Güniz A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Polat Towers'ta lüks yaşam

HARAÇ aldığı çevrelere kendisini emniyet amiri olarak tanıtan Güniz A.'nın, Fulya'daki Polat Tower Recidence'ın 15. katında 2 bin 500 dolara tuttuğu dairede sevgilisi Sinan O. ile birlikte kaldığı belirlendi. Yine Güniz A.'nın, Sedat Peker'in adamı olduğu iddiasıyla tutuklanan Atilla Y.'nin eski sevgilisi olduğu da gelen haberler arasında.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber