Kadın polise makyaj izni

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, kıyafet yönetmeliğini değiştirdi.
Yeni yönetmelikle bayan polislere abartısız makyaj, saç modeli yapma ve saç uzatma imkanı veriliyor. Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın bıyıklarıyla ön plana çıktığı teşkilatın yeni yönetmeliğinde de yine sakal bıyık yasak. Polisin yeni kıyafet yönetmeliğinde özellikle bayan polislere ve amirlere dönük yeni düzenlemeler var. Mevcut yönetmeliğe göre bayan polislerin makyaj ve saç modeli yapması, saç uzatması yasaktı. Hazırlanan taslakla bu katı hükümler yumuşatılıyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle bayan polisler abartıya kaçmadan makyaj ve saç modeli yapabilecekler. Ziynet eşyası ve takı kullanılması yine yasak. Kısa saç bırakan bayanların saç uzunlukları omuz hizasını geçemeyecek ve dağınık olmayacak. Ancak saçlar dağınık, dikkat çekecek ve resmi üniformaya yakışmayacak şekilde olmayacak. Üniformasız görev yapan polisler, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemeyecek.

Erkeklere siyah, kadınlara ten rengi çorap

Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunlu.

Branş ve rütbe işaretleri sökülmek suretiyle resmi kıyafetler sivil kıyafete dönüştürülerek kullanılamaz, resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü giyilemez.

Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.

Üniforma ile birlikte bu yönetmelikte belirtilen teçhizat ve işaretler dışında kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve benzerleri takılamaz.

Resmi kıyafetler eskimiş dahi olsa emniyet personeli dışındaki kişiler tarafından giyilemez.

Sivil elbise ile çalışanlar, mülki idare amiri tarafından mevsim veya görev gereği başka türlü giyime izin verilen haller dışında, elbise ve gömlek giymiş ve kravat takmış olarak görevde bulunmak zorunda.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber