Büyükelçi Kararnamesi şekilleniyor. Kim nereye?

Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri'nde bu ay içinde kesinleşmesi beklenen Büyükelçi Kararnamesiyle, bakanlık üst yönetiminin yüzde 90'ı yurtdışı görevlere atanacak. Müsteşar Ali Tuygan'ın Madrit Büyükelçisi olması beklenirken, Müsteşar Yardımcıları Ahmet Erozan, Ahmet Üzümcü, Rafet Akgünay ve Ender Arat da yurtdışına atanacaklar.

Apakan Müsteşar: Müsteşar Yardımcısı Ertuğrul Apakan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığa getirilirken, Ankara'da görevi değişmeyen tek Müsteşar Yardımcısı Ahmet Acet olacak. Kararnamedeki isimler arasında Türkiye'nin Irak Özel temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol da bulunuyor.

Koru'nun kardeşi: Kararnamede sadece merkezden değil, halen yurtdışı teşkilatta görev yapan 3 diplomat da ilk kez büyükelçi olarak atanacak. Bunlar Washington ve Berlin Büyükelçiliklerinde "iki numara" olarak görev yapan Engin Soysal, Adnan Başağa ve köşe yazarı Fehmi Koru'nun kardeşi, Şikago Başkonsolosu Naci Koru.

Tan listede: İlk kez Büyükelçi çıkacaklar arasında Bakanlık Merkez Teşkilatında, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan diplomatlar bulunuyor. Bunlar arasında, Dışişleri Sözcüsü Namık Tan da yer alıyor.

Kim nereye: Kararnameye, kadrosu Dışişleri'nde olup, diğer devlet kurumlarında çalışan büyükelçilerden de girenler olması bekleniyor. Bunlar arasında MGK Genel Sekreterliği görevini yürüten Büyükelçi Yiğit Alpogan ile Cumhurbaşkanı'nın Dış Politika Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Sermet Atacanlı da yer alıyor. "Koridor atamalarına" göre, Yiğit Alpogan Londra'ya gidecek. Müsteşar Yardımcısı Ahmet Üzümcü'nün ismi Tokyo, Ender Arat'ın ise Paris OECD için geçiyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber