KPSS operasyonu: 82 kişi hakkında gözaltı kararı

2010 yılında KPSS'de sorularının çalınıp paralel yapı yandaşlarına servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 82 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2015 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS operasyonu: 82 kişi hakkında gözaltı kararı

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlatıldı. 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'i gözaltına alındığı öğrenildi.

Başsavcı: KPSS soruşturmasında 10 kişi yurtdışına kaçtı

10 şüpheli halen aranıyor, 10'u yurt dışına kaçtı

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 82 şüpheliden 62'sinin gözaltına alındığı, 10 şüphelinin halen arandığı, 10'unun ise yurt dışında olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın, 2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Isparta, Sivas, Samsun, Bursa ve Kayseri'nin de arasında bulunduğu 14'ten fazla ildeki 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şu ana kadar şüphelilerden 62'sini gözaltına aldı. Şüphelilerden 10'unun yurt dışında bulunduğu belirlenirken, 10 kişinin gözaltına alınması için çalışmalar sürüyor.

Soruşturma kapsamında şüphelilere, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak" suçlamaları yöneltildiği belirtildi.

Öte yandan, Erkman'ın telefonla tehdit edilmesiyle ilgili ayrıca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

SAVCI 3 BİN 230 KİŞİNİN İZİNİ SÜRÜYOR

2010'da kopya çekildiği belirlenen ve tekrarı yapılan Eğitim Bilimleri testinde, 120 sorudan 100 ve üzerini doğru yanıtlayan 3 bin 230 aday soruşturulurken, son olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularında kopya çekildiği iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 bilirkişi atayarak, 807 bin adayın yanıtlarını incelemeye aldı. Bilirkişiler, o dönem soruların ulaştığı tespit edilen Baki Saçı'ya giden ve savcılığın elinde olan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek sorularının aynısını işaretleyenleri belirlemek için çalışmalara başlamıştı.

34 KPSS zanlısı sağlık kontrolünden geçirildi

2010 yılında gerçekleştirilen KPSS'de sınav sorularının çalınıp paralel yapı yandaşlarına servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada bu sabah itibariyle operasyon için düğmeye basıldı.

Soruşturma Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı üzerine kopya skandalına adı karışan 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi de şüphelilerin evlerinde arama kararı verdi. Bu sabah itibariyle şüpheliler gözaltına alınmaya başlandı.

Çok sayıda ilde gerçekleştirilen gözaltıların Ankara'ya getirileceği öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde 2010 yılı KPSS'sinde 120 tam net yapan 300 kişinin SGK kayıtlarının incelendiği ve bu kişilerin bir çoğunu cemaate yakın kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları belirlendi.

Tarihte öncesinde 120 tam net yapan hiç kimsenin bulunmadığını belirleyen savcılık tüm soruları cevaplayan adayların cemaatin soruları sızdırması sayesinde bunu başardıklarından şüpheleniyor.

2010 yılı KPSS'sinde 120 sorudan 110'un üzerinde net yapan da binlerce kişi vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber