3 kişinin işine son verilince belediye karıştı!

Belediye bünyesindeki taşeron şirkette görevli 3 kişinin işine son verilmesini protesto etmek isteyen grup ile güvelik güçleri arasında arbede çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2015 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 kişinin işine son verilince belediye karıştı!

Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki taşeron şirkette görevli 3 kişinin işine son verilmesini protesto etmek isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan bir grup işçi, DİSK'e bağlı Nakliyat-İş'e üye olan 3 işçinin iş akitlerinin feshedildiği iddiasıyla basın açıklaması yapmak istedi.

Döviz ve pankart taşıyan grup slogan atarak belediye binasına girmek istedi. Burada direniş çadırı da kurmak isteyen işçiler, uyarılara rağmen dağılmadı. Özel güvenlik görevlilerinin uyarısına rağmen dağılmayan gruptakilere polis müdahale etti. Bu sırada belediye binasının girişindeki turnikeler de zarar gördü.

Emniyet yetkilileriyle bir süre görüşen Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve beraberindeki işçi temsilcileri, daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'la makamında bir araya geldi.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Küçükosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'ın, işçilere sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığını iddia etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yazılı açıklamasında, "Belediye binası içine kadar zorla girerek kamu malına zarar veren sözde sendikacıların yapmaya çalıştığı şey örgütlü bir mücadele değil, provokasyondur" dedi.

Bu arada bir grup işçinin belediye binası girişindeki bekleyişi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber