655 okul müdürünün yeri değişiyor

Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, görev süresi beş yılı aşmış okul müdürlerinin başka bir okula atanmasını öngören yönetmeliği İstanbul'da ilk kez uygulamaya koyuyor. İstanbul'da 655 ilköğretim ve lise müdürünün görev yeri değiştiriliyor

İstanbul'da 655 ilköğretim ve lise müdürünün görev yeri değiştiriliyor. Çalıştığı okulda görev süresi beş yılı aşmış okul müdürlerinin başka bir okula atanmasını öngören 'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği' İstanbul'da ilk kez uygulanacak.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yönetmeliğe karşı açtıkları yürütmeyi durdurma davasının hâlâ sürdüğünü belirterek, "İlk bakışta beş yılda bir görev yeri değişikliği mantıklı gözüküyor. Ancak okul müdürü ayrıldığı okuldan eşdeğer bir okula gidemeyince istifa ediyor ya da emekli oluyor. Bu da kadrolaşmanın yolunu açıyor" dedi.

Yürütme durdurulmuştu

Milli Eğitim Bakanlığı, 2005 yılında, okul müdürlerinin çalıştığı okulda beş yıl süresini doldurduktan sonra başka okula atanmasını sağlayan Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni yayımladı. Eğitim-Sen'in açtığı dava üzerine yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu kararın ardından 4 Mart 2006'da yönetmelik değiştirilerek tekrar yayımlandı.

Eğitim-Sen bu yönetmeliğe de yürütmeyi durdurma davası açtı. Dava hâlâ devam ediyor. Bazı illerde beş yılını dolduran okul müdürlerinin görev yerleri değiştiriliyordu. İstanbul'da ilk kez 2006-2007 eğitim yılında bu yönetmelik uygulanacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde duyurular kısmında '2006-1 yılı Zorunlu Yer Değiştirmeye Tabi Okul Müdürlüklerinin Listesi' adı altında 721 okulluk listede 655 ilköğretim okulu ve lise yer alıyor.

'Amaç kadrolaşma'
Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, Danıştay'daki yürütmeyi durdurma davası için bakanlıktan savunma istendiğine dikkat çekerek, "Yürütmeyi durdurma gelmeden, İstanbul'a da yeni Milli Eğitim Müdürü atanmışken bu işi aradan çıkarmak istiyorlar" diye konuştu. Eski İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey döneminde bu rotasyonun yapılmadığını anlatan Dinçer, yönetmeliğe karşı çıkış nedenlerini şöyle açıkladı:

"İlk bakışta beş yılda bir görev yeri değişikliği mantıklı gözüküyor. Ancak müdür, eşdeğer okula gidemeyince ya istifa ediyor ya da emekli oluyor. Bu da kadrolaşmanın yolunu açıyor. Bakanlık yine yargı kararı çıkmadan yapacağını yapmak istiyor. Yöneticiliğin meslek olarak görülmesini istemiyoruz. Esas olan öğretmenlik. Bakanlığa, çalışanların müdürlerini kendi seçmesini önerdik. Rektörlük seçimleri gibi olsun dedik. Ama bu sistemle kadrolaşma yapamayacakları için rotasyon diye tutturdular."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber