Hüseyin Çelik: Kamuya şartlananlar sıkıntı çeker

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, politikaları ile ilgili olarak iş bekleyen gençlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2015 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hüseyin Çelik: Kamuya şartlananlar sıkıntı çeker

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik şu ifadelere yer verdi;

Bugün, Kamunun istihdam kapasitesi ve personel politikaları ile ilgili olarak iş bekleyen genç kardeşlerimle hasbihal etmek istiyorum.

Türkiye'deki toplam istihdam yaklaşık 25 Milyondur. Yani 25 milyon kişi çalışarak 77 milyon kişiye bakıyor.

25 milyon toplam istihdam içinde kamudaki istihdam sadece 3.450.000 kişidir. Buna kamuda çalışan tüm tüm işçi ve memurlar dahildir.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de genç işsiz oranı bir hayli yüksektir. Her meslekten gençler haklı olarak kamuda daha fazla kadro istiyor.

Öğretmenler, mühendisler, İİBF mezunları ve diğer tüm branşların kadro talebini sosyal medya üzerinden takip edip ilgililere iletiyorum.

Ancak sevgili gençler, Türkiye, özel sektör eksenli bir ekonomik modeli olan bir ülkedir. Türkiye'deki istihdamın ancak 8'de 1'i kamudadır.

Bazı meslekler, ancak kamuda icra edilebilir, bunlara sözüm yok ama özel sektör şansı olanlar, kamuya şartlanırlarsa sıkıntı çekerler.

Mezunları devlet kapısına mahkum olan yüksek öğretim kurumları ile ilgili kontenjan ve politikaların ele alınması gerektiğine inanıyorum.

Gençler sık sık soruyorlar: "madem mezunları iş bulamıyor, bu fakülte ve yüksekokullar niçin açılıyor?" Maalesef bu dünyanın sıkıntısıdır.

180 Üniversiteye sahip olmamıza rağmen, hala OECD ülkeleri arasında yükseköğretimdeki okullaşma oranlarında en geride olan bir ülkeyiz.

Ayrıca "niçin iş bulamadım" diyen bazı gençlerimizin artık "işimi niçin kuramadım" demeleri gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü hükümetimiz iş kurmak isteyen gençlerimize hibe ya da kredi olarak çok büyük destekler veriyor. Yeter ki siz arayış içinde olun.

Değerli gençler aklımızdan hiç çıkarmayalım: Ümitsizlik işsizlikten çok daha kötüdür. "Ümit sahibi olanlar için gelecek vaatlerle doludur"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber