Erdoğan elektriğe zam sinyali verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maliyetlerin artmasına rağmen elektriğe zam yapmamak konusunda gayret ettiklerini ve edeceklerini belirterek, ''Ama zam yapmamız gerektiği anda da, çünkü gelen sinyaller öyle, o zaman bunu milletle paylaşmak durumunda kalacağız'' dedi.

Erdoğan, Ilısu Barajının temel atma töreninde üç buçuk yıldır elektrik fiyatını artırmadıkları gibi belirli oranlarda indirimler yaptıklarını ifade ederek, ''Çok sıkıntılar çektik. Göreve geldiğimizde akaryakıtın varil fiyatı 22 dolardı, şimdi 75 dolara kadar çıktı. Bütün bunlara rağmen direniyoruz. Doğalgazda ister istemez bazı zamlarımız oldu. Elektrikte çevrim santrallerinin üretimdeki fiyatların, maliyetlerin artması sebebiyle, paçalda da sıkıntılar bizi köşeye sıkıştırıyor. Geçen zaman içerisinde küçük de

olsa gerçekleşen enflasyonu da elektrik fiyatına yansıtmadık. Hem halkımızın rahat kullanımı hem de sanayicimizin rekabet gücünü kaybetmemesi için bu durumu muhafaza ettik, ediyoruz'' diye konuştu.

İktidarlarından önce sadece 9 ilde doğalgaz kullanıldığını, üç buçuk yılda 31 ili daha doğalgaza kavuşturduklarını kaydeden Erdoğan, 2007 sonuna kadar 28 ilin daha doğalgaza ve temiz havaya kavuşacağını bildirdi. Doğalgazın elektrik üretiminde değil ısınma ve sanayi amaçlı kullanımını temel bir politika olarak belirlediklerini kaydeden Erdoğan, ''Türkiye kaynak ve imkanlarını harekete geçiren bu sağlam siyasi iradeyle her alanda hızla ilerliyor, kalkınıyor. Bu ilerlemeyi durdurmak isteyenler asla ve asla muvaffak olamayacaklardır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber