Soma'da ölen madencilerin tazminatları nasıl ödenecek?

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Sekreteri Karatay, "İşten çıkarılan 2 bin 831 madenci arkadaşımızın kıdem tazminatlarının TMFS'nin Soma Holding'e ait el konulan mal varlıklarını satarak ödenecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2015 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma'da ölen madencilerin tazminatları nasıl ödenecek?

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Sekreteri Yasin Karatay, Soma'daki maden faciasından sonra işten çıkarılan 2 bin 831 madencinin kıdem tazminatlarının TMFS'nin Soma Holding'e ait el konulan mal varlıklarını satılarak ödeneceğini söyledi.

Soma Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Sekreteri Yasin Karatay, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait kapanmış olan maden ocağında işten çıkarılan 2 bin 831 işçinin kıdem ve diğer tazminat alacaklarının ödenmesi için kanun düzenlemesi yapılmasının işçilerde bayram sevinci yaşattığını belirtti.

Tazminatların ödenmesi için dört aydır mücadele ettiklerini ifade eden Karatay, "İşyerlerimizin kapalı olması, işten çıkartılan 2 bin 831 arkadaşımızın kıdem tazminatlarının ödenmemesi başlıca sorunlarımızdandı. Şube yönetimi olarak sık sık bu sorunları çözmek için Ankara'ya gittik. TBMM'ne, TKİ'ye, Çalışma Bakanlığı'na, Enerji Bakanlığı'na sorunlarımızı anlattık. Gelinen bu noktada, işten çıkarılan 2 bin 831 madenci arkadaşımızın kıdem tazminatlarının TMFS'nin Soma Holding'e ait el konulan mal varlıklarını satarak ödenecektir" dedi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliğine uygun hale getirilen işyerlerinin açılması ile işten çıkartılan madencilerin işlerine geri dönmeleri için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Karatay, "Madencilik alanında zor şartlarda çalışan maden işçisi kardeşlerimizin hakları bir bir geliştiriliyor. Madenciliğin daha kolay yapıldığı, kazaların yaşanmadığı çalışama hayatını düzenleyen yasalarında takipçisiyiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber