Genelkurmay Binbaşı ve eşinin İncirlik'de ABD askerlerince tartaklandığını doğruladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği, Ferih Dinçer adlı TSK mensubu bir personelin, İncirlik Üssü'nde, ABD Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ait bir sosyal tesisten arabasıyla ayrılırken, park yerinden yanlış yönde çıkma girişiminde bulunması üzerine ABD güvenlik personeli tarafından durdurulduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Araç dışına çıkmayı kabul etmeyen adı geçen personel ile ABD'li güvenlik görevlileri arasındaki münakaşa büyümüş, söz konusu personel ile eşi, fiilî mukâvemette bulunmaları üzerine ABD'li güvenlik görevlileri tarafından zorla araç dışına çıkartılarak kontrol altına alınmıştır'' denildi.

Açıklamada, İncirlik Üssü'nde 2005 yılında meydana gelen olayla ilgili olarak, bazı basın yayın organlarında yayımlanan haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirmesini önlemek amacıyla açıklamada bulunulmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Basında adı geçen söz konusu personelin, 17 Eylül 2005 tarihinde İncirlik Üssü'ndeki ABD Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ait olan, ancak, Türk personelin de girişine müsaade edilen bir sosyal tesise eşi ile birlikte gittiği ifade edilen açıklamada, personelin, kapanış saati olan 03.00'te tesisin ABD güvenlik görevlileri tarafından boşaltılması üzerine arabasına bindiği, ancak, park yerinden yanlış yönde çıkma girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Türkiye ve ABD arasında mevcut olan ikili anlaşma gereği, trafik ihlâli yapıldığını gören ABD güvenlik personelinin, aracı durdurarak yanlış yönden gittiği ikazında bulundukları belirtilen açıklamada, alkollü olduğu şüphesiyle sürücüyü kontrol maksadıyla araç dışına davet ettikleri kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Araç dışına çıkmayı kabul etmeyen personel ile ABD'li güvenlik görevlileri arasındaki münakaşa büyümüş, söz konusu personel ile eşi, fiilî mukâvemette bulunmaları üzerine, ABD'li güvenlik görevlileri tarafından zorla araç dışına çıkarılarak kontrol altına alınmıştır. Birlik nöbetçi âmiri, Türk güvenlik ekibi ile derhal olaya müdahale etmiş ve bahse konu personeli ve eşini teslim almıştır.

Konu, sür'atle komuta katına intikal ettirilmiş, daha sonra ABD'li yetkililerle görüşülerek ABD'li güvenlik görevlisi hakkında cezai işlem yapılması sağlanmış ve Türkiye'den geri gönderilmiştir.

Söz konusu Türk personel, yaşadığı olayın duygusallığından uzaklaştırılmak maksadıyla geçici olarak garnizon dışında görevlendirilmiştir.

Mecburi hizmet süresini doldurmuş durumda olan personel, bir süre sonra kişisel tercihi doğrultusunda Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden istifa etme hakkını kullanmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber