Hastaneye kabul edilmeyen çocuk ölüyordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da sosyal güvencesi ve parası olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmeyen 13 yaşındaki çocuk, yayınlanan haberler üzerine evinden ambulansla alınarak, Çukurova Devlet Hastanesi'nde apandisit ameliyatı oldu.

Her ikisi de engelli olan Mehmet (42) ve Ganimet Aktaş (46) çifti, dün karın ağrısı şikayeti baş gösteren 13 yaşındaki çocukları Ali Aktaş'ı Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Aktaş, burada müdahale yapıldıktan sonra, çocuk doktoru olmadığı gerekçesiyle Çukurova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan incelemede apandisit ameliyatı olması gereken Ali Aktaş, ailesinin sosyal güvencesi ve hastaneye yatırılması için istenen 300 YTL parayı ödeyecek güçleri olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmedi. Acılar içerisindeki Ali Aktaş, daha sonra kolundaki serumla babasının yorgancı dükkanına getirildi. Olayın basın mensuplarına bildirilmesi üzerine internet sitelerinde yayınlanan haberi gören Çukurova Devlet Hastanesi yetkilileri, Ali Aktaş'ı ambulansla evinden aldırarak ameliyat olmasını sağladı. Yetkililer, ameliyat olması gereken hastanın yanlış anlaşılmadan dolayı hastaneye kabul edilmediğini bildirdi.

Anne Ganimet Aktaş, oğlunun sağlığına kavuştuğunu görmenin sevincini gözyaşları arasında anlatırken, "Dün çocuğumu oradan oraya götürdük, rezil olduk. Oğlum nerdeyse ölecekti. Bunların hepsi parasızlıktan. Kocam iki değnekle yaşıyor, ben doğuştan sakatım. Ancak dün paramız yok diye bizi ilk önce hastaneye almadılar, daha sonra da yanlış anlama olduğu söylenerek ambulansla oğlumu hastaneye yatırdılar. Çocuğum ameliyat oldu, şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber