Göbün Koyu ihalesine durdurma

Muğla'da 2. İdare Mahkemesi Türkiye'nin turizm merkezlerinden Göçek'te Taşyaka Koyu'nun ardından Göbün Koyu'nun ihalesini durdurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Nisan 2015 17:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Göbün Koyu ihalesine durdurma

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Göcek Koyları" olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi (Taşyaka), Göbün ve Küçük Sarsala'yı Mart ayında ihaleye çıkardı. Kapalı zarf usülü teklif ve açık artırma yöntemiyle, bu dört koy toplam yaklaşık 10 milyon TL'ye ihale edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ise yerel yönetimlerin statüsünü değiştiren yasayla İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini, koyların Ormlan İşletme Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılamayacağı belirterek ihalelerin iptali ve yürütmenin durdurulması istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı başvuru sonucu Muğla İkinci İdare Mahkemesi ihalenin ertesi günü Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesi için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Muğla 2'nci İdare Mahkemesi, Göbün Koyu'nun ihalesinin de yürütmesini durdurdu. Karar Muğla, Göcek ve Dalaman'da sevinçle karşılandı. İhalenin yapıldığı günden buyana kurdukları çadırde direnişe devam eden çevreciler, iki koy için de aynı kararı ve ihalenin tamamen iptal edilmesini beklediklerini söyledi.

Küçük Sarsala ve Akbük koylarının ihalesinin de iptali ve yürütmesinin durdurulmasını için başvuru yapıldı. Kararın açıklanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber