İşte bakanların aday olduğu iller

AK Parti'nin YSK'ya sunacağı milletvekili aday listesi netleşti. 7 Haziran seçimlerinde gösterilecek adayları belirlemek için iki haftadır yoğun bir çalışma yürüten Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul çalışmalarını tamamladı. Mevcut 312 milletvekilinden 3 dönem kuralına takılan 70'i başvurmadı. Kalan vekillerden 105'i tekrar aday gösterilmedi. Bakanlar Kurulu'ndan 13 isim listede yer almadı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Nisan 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte bakanların aday olduğu iller

Öğle saatlerinde Başbakanlık Resmi Konutu'ndan AK Parti Genel Merkezi'ne geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili aday listesini son şeklini verecek Üst Kurul ile son bir toplantı yaptı. Davutoğlu son fikir alışverişinden sonra da YSK'ya sunulacak listeyi imzaladı. 81 ildeki 550 adayın yer aldığı listeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop YSK'ya teslim etti. 3 dönem kuralına takılan 70'i başvurmadı. Kalan vekillerden 105'i tekrar aday gösterilmedi.

13 isim liste dışı

Bakanlar Kurulu'ndan 13 isim listede yer almadı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Adalet Bakanı Kenan İpek, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Kültür Ve Turızm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Adalet Bakanı Kenan İpek, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız liste dışında kaldı.

13 bakan yeniden aday

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Ankara 1.Bölge 1. Sıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu 1. Sıra, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya 1. Sıra, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır İstanbul 2. Bölge 1. Sıra, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli 1. Sıra, Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul 1. Bölge 1. Sıra, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli 1. Sıra, Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun 1. Sıra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Diyarbakır 1. Sıra, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir 1. Sıra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas 1. Sıra, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İzmir 1 Bölge 1. Sıra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa 1. Sıradan aday gösterildi.

İstifa eden 3 bakandan ikisi llk sırada

Seçim öncesinde istifa eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum 1. Sıradan eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan Antalya 1. Sıradan aday gösterildi. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise listede yer almadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber