İmralı heyeti bir fireyle HDP listesinde

Mevcut milletvekillerinin yarıya yakınını yeniden aday göstermeyen HDP'de İmralı ekibinden Hatip Dicle dışındaki Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken yeniden aday oldu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Nisan 2015 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmralı heyeti bir fireyle HDP listesinde

Dicle ise sağlık sorunu ve DTK Eş Başkanlığı nedeniyle aday olmak istemediği için yeniden listelerde yeralmadı. Sırrı Süreyya Önder Ankara birinci bölgeden aday gösterildi. KCK yöneticileri Züyebir Aydar ve Remzi Kartal ise aday gösterilmedi. Leyla Zana ise Ağrı'dan aday gösterildi. Pervin Buldan ise İstanbul 3. Bölgede birinci sırada, İdris Baluken Bingöl'de, Ceyran Bağrıyanık Siirt'ten aday gösterildi. HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşması durumunda 88 milletvekili çıkaracak olan İstanbul'da partinin barajı aşması ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy oranını yakalaması halinde birinci bölgede 3, ikinci bölgede 2, üçüncü bölgede ise 4 milletvekili çıkarabileceği belirtiliyor. Bu sayılar HDP'nin %10 - 11 bandı arasında oy almasıyla oluşacak sayı olup, oyun artmasıyla birlikte vekil sayılarıda doğru orantılı olarak artacaktır

Diyarbakır eski müftüsü HDP'den aday

Eski Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş Diyarbakır, İslami kimliğiyle öne çıkan Hüda Kaya İstanbul'dan aday olurken, Ayhan Bilgen Kars'tan aday gösterildi. PKK'nın kuruluşunda yer alan simge isimlerden Kemal Pir'in yeğeni Ziya Pir'in Diyarbakır, Mahsum Korkmaz'ın kardeşi Fehmi Korkmaz Siirt'ten, Mazlum Doğan'ın kardeşi Serap Mutlu'nun Batman'dan, Uludere'de yakınlarını kaybeden Ferhat Encü Şırnak'tan aday gösterildi. Selahattin Demirtaş ile Fiögen Yüksekdağ ise İstanbul adayı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber